Ελλάδα|06.07.2023 07:57

Τραγωδία με νεκρούς Ιρλανδούς στην Ίο: Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας - Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα

Newsroom

Ανοιχτά ερωτήματα υπάρχουν γύρω από τους θανάτους των δύο 18χρονων Ιρλανδών στην Ίο. Χθες οι γονείς τους συνόδευσαν τις σορούς από το νησί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Αθήνα,  για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολγικών εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα, όπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στους Irish Times  θα είναι έτοιμα σε περίπου 10 ημέρες. Πηγή από την αστυνομία, που μίλησε στο ίδιο μέσο ανέφερε πως από τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως ο Andrew πέθανε μετά από πτώση από ύψος κατά την οποία υπέστη διάσειση στο κεφάλι, ενώ ο Max από καρδιακό πρόβλημα.

Πιο σαφή συμπεράσματα θα δοθούν από τις τοξικολογικές. Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Πειραιά στην Αθήνα, όπου διενεργήθηκαν οι νεκροψίες, ανέφερε ότι δείγματα από τις σορούς θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τοξικολογική ανάλυση.

Κατεπείγουσα έρευνα για τα ποτά 

Εν τω μεταξύ χθες, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγαίο Αικατερίνη Λύρα ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα, για να διαπιστωθεί, αν οι δύο νεαροί κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά όσο βρίσκονταν στο νησί. 

Υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λύρα, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, για τα ποτά στην Ίο, ενώ εστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία της Σύρου, δείγματα από το αλκοόλ, που κατανάλωσαν οι νεαροί πριν από το θάνατο τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιρλανδίαποτάθάνατοςειδήσεις τώραΊος