Ελλάδα|06.07.2023 14:21

Φωτιά τώρα στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Facebook / Γιώργος Λιθαδιώτης
Facebook / Γιώργος Λιθαδιώτης
Facebook / Γιώργος Λιθαδιώτης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης σε λατομείο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εναέρια μέσα, ενώ οι φλόγες καίνε σε δασική περιοχή.  Κατά πληροφορίες, η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, και έχει κατεύθυνση προς τον Κάλαμο.

Φωτιά και στην Ηλεία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στην Ηλεία. Η φωτιά καίει στην περιοχή Αετορράχη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στη Λέσβο

Νωρίτερα υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Άντισσας στη δυτική Λέσβο και κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εναέρια μέσα πυρόσβεσης που εδρεύουν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Στην κατάσβεσή της συνέβαλαν και οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι ανησύχησαν λόγω της μικρής απόστασης του μετώπου με τον οικισμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφωτιάπυροσβεστικήφωτιά τώραΜαρκόπουλου Ωρωπού