Ελλάδα|07.07.2023 17:00

Πυροβολισμοί στη Χαλκιδική: Ο 80χρονος «φοβήθηκε» και πυροβόλησε τους ανήλικους - «Είχαμε ενημερώσει ότι χρειαζόταν βοήθεια»

Newsroom

Ανησυχία και φόβος επικρατεί μετά τον τραυματισμό τριών ανηλίκων -ηλικίας 17, 17 και 15 ετών- από πυροβολισμό με καραμπίνα στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, όπου ένας 80χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος.

«Ο ηλικιωμένος (80 ετών), είναι σίγουρο ότι παρενοχλήθηκε από τα παιδιά, που το έκαναν για πλάκα, αλλά αυτός τρόμαξε, έβγαλε το κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε άδεια και τα πυροβόλησε από απόσταση. Τον είχαν ξαναενοχλήσει (...). Φοβήθηκε, είναι μεγάλος και σε ηλικία και έβγαλε την καραμπίνα», δηλώνει στο grtimes.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Γιάννης Πετράκης.

Οι γονείς των ανηλίκων είναι τρομαγμένοι μετά το περιστατικό και την ίδια ώρα, όπως σημειώνει ο κ. Πετράκης, ο 80χρονος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, ενώ η κοινότητα είχε ενημερώσει αρκετές φορές για την κατάστασή του:

«Είχαμε ενημερώσει και την αστυνομία ότι χρειαζόταν βοήθεια, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Γενικότερα, δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα».

Οι δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν ελαφρά -και πήραν εξιτήριο-, ενώ ο τρίτος είναι πιο σοβαρά, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά της 23:00 την Πέμπτη στην Ολυμπιάδα, όπου μετά από πυροβολισμό με καραμπίνα που δέχθηκαν τρεις ανήλικοι, διακομίσθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο 80χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ το όπλο κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπυροβολισμοίΧαλκιδικήτραυματίεςσύλληψηανήλικοι