Ελλάδα|08.07.2023 18:37

Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαιγε στο Άγιον Όρος

Newsroom

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση του Αγίου ‘Ορους, στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας. Στη μάχη με τις φλόγες, όλες αυτές τις ώρες, έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο με συνεχείς ρίψεις νερού, έντεκα οχήματα με 43 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σταδιακά θα γίνει η αποχώρηση των δυνάμεων από την περιοχή εφόσον τεθεί τις επόμενες ώρες υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά. Η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε πέντε χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Μεγίστης Λάβρας χωρίς, ωστόσο, να απειληθεί κάποιο μοναστήρι.

Πού είναι σήμερα αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννη Αρτοποιό, «σήμερα σύμφωνα και με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας υπάρχει υψηλότατος κίνδυνος, έχουμε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4 στις περιφέρειες νοτίου Αιγαίου όπως είναι η Ρόδος, η Κάλυμνος, η Κως και η Κάρπαθος και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Σάμο και την Ικαρία.

Οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα εκεί σε αυτές τις περιοχές. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, όπου τίθεται σε αυξημένη ετοιμότητα και μερική επιφυλακή το προσωπικό των περιφερειών αυτών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες, που πιθανόν να προκύψουν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένονται αυξημένες περιπολίες τόσο από το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Όλος ο μηχανισμός είναι σε φάση υψηλής εγρήγορσης και ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα συμβάντα πυρκαγιών».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΆγιον Όροςφωτιά τώραφωτιά