Ελλάδα|11.07.2023 06:15

Εικόνες που θυμίζουν 80's στη Μύκονο: Έφυγε ο φράχτης από τον Πάνορμο - Οι κάτοικοι ανησυχούν «μέχρι πότε θα κρατήσει»

Newsroom

Κάτι από '80s θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η διάσημη παραλία του Πανόρμου στη Μύκονο, καθώς μετά την κατεδάφιση του φράχτη, που είχε κατασκευάσει παρανόμως ένα από τα διασημότερα beach bar του νησιού, καταλαμβάνοντας αυθαίρετα την παραλία, τώρα η αμμουδιά και η θάλασσα είναι προσβάσιμες για όλους του πολίτες και μάλιστα δωρεάν.

Οι επισκέπτες του νησιού, όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην ξακουστή παραλία και μιλούν για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας όμως παράλληλα και φόβους για το αν αυτό το «προνόμιο» θα διαρκέσει για πάντα.

 

Η επιχείρηση «Principote» είχε υψώσει τον συγκεκριμένο φράχτη παρανόμως προκειμένου να εξασφαλίσει την παραλία αποκλειστικά για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής σεζόν να μπει λουκέτο.

Πάντως αν και ακόμα δεν έχουν γκρεμιστεί όλες οι παράνομες κατασκευές, οι Αρχές αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να ανάψουν το «πράσινο φως» για να λειτουργήσει ξανά το beach bar.

Το πρόστιμο - μαμούθ

Κοινοποιήθηκε, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στην επιχείρηση και βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ το πρόστιμο, ύψους 13.121.781 ευρώ, που είχε επιβληθεί σε beach bar στον Πάνορμο Μυκόνου.

To πρόστιμο είχε επιβληθεί, ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 4.4.2023. Η επιχείρηση προχώρησε με ίδια μέσα σε κατεδαφίσεις καταθέτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου Ερμούπολης.

Ορίστηκε Ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του, το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.

«Σε περίπτωση που η επιχείρηση ανοίξει παράνομα, θα γίνει, άμεσα, έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και αν χρησιμοποιηθεί τμήμα έκτασης, που έχει αυθαίρετες κατασκευές. Ο νόμος θα εφαρμοστεί δίχως, απολύτως, καμία έκπτωση».

Μύκονοςbeach barειδήσεις τώραπαραλία