Ελλάδα|12.07.2023 10:14

Η μισή Ραφήνα έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης: Ανησυχία για τις ημέρες του καύσωνα

Newsroom

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ραφήνα λόγω βλάβης στο δίκτυο του δήμου, με την μισή περιοχή σχεδόν να μην έχει ρεύμα. Το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά υπάρχουν φόβοι πως με τον καύσωνα θα υπάρξουν και πάλι προβλήματα, με τον κόσμο να μην μπορεί να δροσιστεί στα σπίτια του.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Μπουρνούς μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» λέγοντας πως: «Χτες μέχρι το μεσημέρι υπήρχαν εκτεταμένες διακοπές λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή στο κέντρο διανομής, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά αλλά μεγάλο μέρος του κόσμου ήταν μέχρι το μεσημέρι χωρίς ρεύμα. Ελπίζω το επόμενο διάστημα να μην γίνουν αυτά».

«Η ΔΕΔΔΗΕ παλεύει να μην γίνει (άλλη διακοπή ρεύματος) αλλά όπως ξέρετε τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι μικρές, μηδαμινές οπότε το φαινόμενο αυτό υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να γίνει μέσα στον υψηλό καύσωνα και τα πράγματα θα είναι δύσκολα», τόνισε. 

«Σαν δήμος έχουμε ανοίξει κλιματιζόμενους χώρους. Εκεί έχουμε γεννήτριες ώστε σε περίπτωση που το ρεύμα δεν θα υπάρχει στο δίκτυο ηλεκτροδότησης να ενεργοποιηθούν όταν έρθουν οι άνθρωποι για να βρουν έναν χώρο με λίγη δροσιά», είπε ακόμη ο κ. Μπουρνούς. 

«Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στο δίκτυο ώστε να μην εμφανίζεται τέτοιο φαινόμενο. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν θα ξαναγίνει τέτοια βλάβη. Ο καύσωνας δεν θα είναι μιας ημέρας», υπογράμμισε ο δήμαρχος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΔΔΗΕδιακοπές ρεύματοςδήμαρχος Ραφήναςειδήσεις τώραΡαφήναρεύμα