Ελλάδα|18.07.2023 00:48

Φωτιά τώρα: Άνιση μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια - Αντιπυρικές ζώνες για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα

Κώστας Ασημακόπουλος

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο, μεγαλύτερο από 10 χιλιόμετρα κοντά στα χωριά Πάνακτος και Πράσινο, που καίει το παρθένο δάσος Παλαδώνη το οποίο αποτελεί το τελευταίο κομμάτι πρασίνου που είχε γλιτώσει από τις προηγούμενες φωτιές.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο ethnos.gr ότι η συγκεκριμένη φωτιά είναι η μεγαλύτερη σε έκταση από το 2021.

Σημειώνεται ότι στο σημείο υπάρχουν μόνο χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνδρομή από τους δήμους Τανάγρας, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας, ενώ μηχανήματα σκάβουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα, κάτι που είναι το πρώτο μέλημα των Αρχών.

Φοβούνται μη φτάσει στην Πάρνηθα

Σε κάθε περίπτωση η κατάσβεση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είναι πολύ δύσκολη χωρίς τα εναέρια μέσα, καθώς οι πυροσβέστες και τα οχήματα έχουν περιορισμένους δρόμους για να δράσουν, καθώς η φωτιά καίει στη χαράδρα του Μόρνου.

Οι Αρχές φοβούνται, επειδή το σημείο της Βοιωτίας συνορεύει με την Πάρνηθα, μην περάσει η φωτιά προς τα εκεί και προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση όσο ακόμα πετούν τα εναέρια μέσα, ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει κάθε ελέγχου. Στο βίντεο που εξασφάλισε το ethnos.gr είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο.


Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα, και στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

ειδήσεις τώραφωτιά τώραΔερβενοχώριαφωτιά