Ελλάδα|18.07.2023 17:45

Φωτιά τώρα: Τα πύρινα μέτωπα σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι από τον δορυφόρο της NASA

Newsroom

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς επιδεινώνεται από τους ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά αποτελεί σημαντική απειλή για τη Μάνδρα και ιδιαίτερα για το χωριό Άγιος Χαράλαμπος.

Φωτογραφίες από τον δορυφόρο της NASA από τις φωτιές σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι:

Μήνυμα προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας εστάλη μέσω της τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρωμένες φλόγες στο Λουτράκι. Οι αδυσώπητοι άνεμοι αναγκάζουν τη φωτιά να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την επιχείρηση κατάσβεσης.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων από την πυρκαγιά, ο δήμος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την παροχή καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κορίνθου και τα τοπικά ξενοδοχεία.

Ο δήμος Λουτρακίου αναφέρει ότι έχει ήδη φιλοξενήσει πάνω από 150 άτομα σε ξενοδοχεία της δικαιοδοσίας του. Συνεχίζουν να δέχονται ερωτήματα από συμπολίτες μας που αναζητούν καταφύγιο και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

φωτιάΜάνδραNASAΔερβενοχώριαφωτιά τώρα