Ελλάδα|20.07.2023 07:42

Μακάβρια έρευνα στην Κρήτη: Ψάχνουν σακούλες και κάδους για μέλη του άνδρα που το κεφάλι του βρέθηκε στην ανακύκλωση

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης με τον εντοπισμό ενός ανθρώπινου κεφαλιού στο εργοστάσιο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στην Κορακιά Ακρωτηρίου στα Χανιά της Κρήτης. Νεότερες πληροφορίες από το zarpanews, αναφέρουν πως πρόκειται για 30χρονο Ινδό.

Οι Αρχές έχουν ήδη εντοπιστεί και άλλα μέλη του ανθρώπινου σώματος, με την ιατροδικαστική εξέταση να έχει καταλήξει στο ότι πρόκειται για άνδρα Ασιατικής καταγωγής, ενώ όπως προέκυψε, το τεμαχισμένο πτώμα είχε μεταφερθεί από κάδους απορριμμάτων του Ρεθύμνου.

Ανοίγουν μία μία τις σακούλες

Την ίδια στιγμή, εκτός εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το φρικιαστικό θέαμα και με ψυχολογική υποστήριξη που τους παρέχει η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοίγονται όλες οι σακούλες των απορριμμάτων προσεκτικά μια-μια και έχουν εντοπιστεί και άλλα μέλη του σώματος εκτός από το κεφάλι και τα πόδια, όπως μέρος του κορμού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Χανίων και πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλη Τσουπάκη , εκτός από το ανθρώπινο κεφάλι μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν εντοπιστεί και τα πόδια, από τα γόνατα και κάτω, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία εργαζομένων στη διαλογή, πέρασε από τον ιμάντα και μια σακούλα η οποία δεν ανοίχτηκε λόγο αφόρητης δυσοσμίας.  Ο ίδιος εξήγησε ότι εντοπισμός του ευρήματος στη γραμμή διαλογής απορριμμάτων της ανακύκλωσης στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ, σήμανε συναγερμό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και στη διοίκηση της Επιχείρησης.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ο μηχανικός έλεγχος είχε ολοκληρωθεί και η διαδικασία ήταν στο στάδιο της διαλογής από το προσωπικό της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σοκαρισμένοι οι εργαζόμενοι, ανοίγοντας μια κλειστή σακούλα, αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα.

«Πήγε αμέσως ο διευθυντής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ο Κώστας Πατεράκης, το εγκληματολογικό, η ασφάλεια, αποκλείστηκε ο χώρος, έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες από την αστυνομία, ακολουθήσαμε τις οδηγίες της, όντος είχε βρεθεί ένα ανθρώπινο μέλος, ένα κεφάλι. τα παιδιά που βρήκαν το μακάβριο εύρημα είναι σε κατάσταση σοκ. Τους έχουμε δώσει ρεπό και θα τους παρέχουμε και ψυχολογική υποστήριξη. Καταλαβαίνετε το θέαμα ήταν αποτρόπαιο. Πολλές φορές βρίσκουμε διάφορα περίεργα  στο εργοστάσιο αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι πραγματικά τραγικό» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Τσουπάκης.

Οι εκτιμήσεις για το έγκλημα

Τα απορρίμματα μέσα στα οποία εντοπίστηκαν τα μακάβρια ευρήματα, προέρχονταν από το Ρέθυμνο, με τις αστυνομικές αρχές των Χανίων να εκτιμούν ότι το αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχθηκε στο γειτονικό νομό και ο δράστης ή οι δράστες πέταξαν τις σακούλες μέσα στις οποίες προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα , σε μπλε κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Τσουπάκης, η ανακύκλωση του Ρεθύμνου μεταφέρεται εδώ και αρκετά χρόνια στα Χανιά. Εξήγησε επίσης, ότι «κάθε απορριμματοφόρο που φτάνει στο εργοστάσιο και απορρίπτει τα απορρίμματα που περισυνέλλεξε στη χοάνη,  γνωρίζουμε ακριβώς από ποια περιοχή προέρχεται».

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ερευνάται η διαδρομή που ακολούθησε το απορριμματοφόρο στο Ρέθυμνο, πριν καταλήξει στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στην Κορακιά Ακρωτηρίου. Από την πρώτη αυτοψία του ιατροδικαστή πάντως, προκύπτει ότι ο θάνατος επήλθε πριν από περίπου δέκα ημέρες. «Δε νομίζω ότι μπορεί να αξίζει σε κανέναν άνθρωπο αυτή η τύχη .Είναι φρικιαστικό, λυπηρό , τραγικό. Συνηθίζουμε να λέμε ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες, όμως να που γίνονται και δίπλα μας» σχολίασε ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. 

Οι ύποπτοι

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στην κοινότητα ατόμων ασιατικής καταγωγής. Δήλωση εξαφάνισης πάντως δεν έχει υπάρξει εδώ και καιρό, τόσο στα Χανιά όσο και στο Ρέθυμνο γεγονός που κάνει τις αρχές να εικάζουν ότι ενδεχομένως το θύμα δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα εγκλήματα με σοκαριστικά χαρακτηριστικά και θύματα που τεμαχίστηκαν από τους δράστες, δεν είναι πρωτοφανή στα τοπικά αστυνομικά χρονικά. Το 2001 στα Χανιά ιερόδουλη σκότωσε και τεμάχισε τον 38χρονο φίλο της και στη συνέχεια έθαψε τα ανθρώπινα μέλη στον κήπο του σπιτιού της στην οδό Αναπαύσεως. Τρία χρόνια αργότερα 34χρονος ψυχοπαθής στη Χαλέπα, αποκεφάλισε την ίδια του τη μητέρα και έβαλε το κεφάλι σε κατσαρόλα, που νωρίτερα μαγείρευε η άτυχη γυναίκα.

ΚρήτηΧανιάέγκλημαειδήσεις τώρα