Ελλάδα|21.07.2023 11:11

Βόλος: Τον Οκτώβριο η δίκη του αθλητή που ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους

Newsroom

Για τις 23 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη για την υπόθεση κακοποίησης 31χρονης από τον πρώην σύζυγό της, αθλητή με διεθνή καριέρα, που τη χτύπησε μπροστά στα μάτια των γονιών του και του παιδιού τους, ηλικίας μόλις 4,5 ετών.

Η γυναίκα εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο φορώντας κολάρο. Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων σε ένδειξη συμπαράστασης στο πρόσωπό της, ενώ αντίστοιχα τον 34χρονο υπερασπίστηκαν με την παρουσία τους φίλοι και συγγενείς. Επίσης, στα κάγκελα του προαυλίου του δικαστικού μεγάρου είχαν αναρτηθεί πανό με συνθήματα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, αλλά και κατά των ανδρών.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το πρώην ζευγάρι κάθισε από κοινού στο εδώλιο, καθώς εκτός από την 31χρονη, κατέθεσε μήνυση εναντίον της και ο πρώην σύζυγός της για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και εξύβριση.

Ο συνήγορος της 31χρονης ενημέρωσε το δικαστήριο πως αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης η οποία παραγγέλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, ωστόσο δήλωσε ότι η πελάτισσά του δεν επιθυμούσε να αναβληθεί η δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της υπεράσπισης της γυναίκας, τα πρώτα ευρήματα φέρεται να δικαιώνουν την 31χρονη, σχετικά με το τραύμα που υπέστη στο πρόσωπο μετά την «κουτουλιά» που της έδωσε ο πρώην σύζυγός της, όμως τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να εκδοθούν νωρίτερα από τον Αύγουστο, λόγω συσσωρευμένων υποθέσεων.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του γνωστού Βολιώτη αθλητή στην έναρξη της συνεδρίασης υπέβαλε αίτημα για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να προσκομιστεί βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας η οποία ήταν τοποθετημένη στο σπίτι του αδελφού του κατηγορούμενου, όπου έλαβε χώρα το συμβάν. Μετά από διαβούλευση το Δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί αναβολή, ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί όχι με την αυτόφωρη, αλλά με την τακτική διαδικασία, στις 23 Οκτωβρίου. Έως τότε θα πρέπει να συμπληρωθεί ο φάκελος των στοιχείων με την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας. Παράλληλα, αποφασίστηκε να διατηρηθούν οι όροι που είχαν επιβληθεί από το προηγούμενο δικαστήριο, σύμφωνα με τους οποίους ο 34χρονος θα πρέπει να μετοικήσει μέχρι τη δίκη τον Οκτώβριο στο σπίτι της αδερφής του (διαμένουν σε διώροφο, πάνω κάτω) και να μην προσεγγίζει την 31χρονη σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων, όπως και εκείνη να μην τον προσεγγίζει στην ίδια απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πασίγνωστος αθλητής βρισκόταν το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου στο σπίτι των γονιών του στον Βόλο όταν η πρώην σύζυγός του, συνοδευόμενη από μια φίλη της, πήγε στις 9.30 μ.μ στα πεθερικά της με τα οποία μένουν δίπλα, για να πάρει το παιδί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την δικηγόρο της 31χρονης γυναίκας, εκείνος άρχισε να την βιντεοσκοπεί με το κινητό. Βιντεοσκοπούσε τόσο την ίδια όσο και το παιδί, για να αποδείξει πως δεν ήθελε το 4χρονο να ακολουθήσει την μητέρα του. Εκείνη, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες στο Αυτόφωρο, πήγε να του αρπάξει το κινητό από το χέρι και τότε την χτύπησε. Με κουτουλιά της έσπασε την μύτη. Σοκαρισμένοι και οι γονείς του, σύμφωνα πάντα με την νομική εκπρόσωπο της 31χρονης, τον ρώτησαν εμβρόντητοι… τι έκανες για να απαντήσει εκείνος. «Επεσε, τι δεν καταλαβαίνετε». Η νεαρή γυναίκα δεν κάλεσε αστυνομία ή ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με το αυτοκίνητο της φίλης της. Μέχρι να φτάσει στο Νοσοκομείο ο σύζυγός της είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της και μόλις έλαβε τις πρώτες βοήθειες πήγε η μητέρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Αμέσως κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία και ο 34χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βια.

Η πλευρά του 34χρονου αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να ισχυρίζεται ότι η 31χρονη, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τον πρώην σύζυγό της από το να τη βιντεοσκοπεί και να του πάρει το κινητό από το χέρι, χτύπησε με τη μύτη της στο μέτωπο του άνδρα με αποτέλεσμα να υποστεί τον τραυματισμό. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις αιτιάσεις της υπεράσπισής του, φέρεται να κρατούσε το μόλις 4,5 ετών παιδί τους στο άλλο χέρι, έχοντας πρόθεση απλώς και μόνο να προστατέψει το ανήλικο από τη διαμάχη μεταξύ των δύο.

Τελικά η υπόθεση αποφασίστηκε από την έδρα, μετά και την πρόταση του συνηγόρου του 34χρονου από τη Θεσσαλονίκη, να αναβληθεί και να οριστεί ρητή δικάσιμος στο πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για τις 23 Οκτωβρίου.

Βόλοςενδοοικογενειακή βίαειδήσεις τώραδίκη