Ελλάδα|25.07.2023 14:13

Φωτιά στην Κέρκυρα: Οι φλόγες περικυκλώνουν τις Λούτσες και κάτοικοι αφήνουν νερό στις αυλές τους - Συγκλονιστικές εικόνες

Newsroom

Συγκλονιστικές εικόνες μετέδωσε το συνεργείο του Open και από την μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα που έφτασε στις αυλές των σπιτιών στις Λούτσες, έχοντας περικυκλώσει κυριολεκτικά το χωριό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους εθελοντές δίνουν μεγάλη μάχη με τρία πύρινα μεγάλα μέτωπα. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που πλησίασαν οι φλόγες δήλωσε στον απεσταλμένο του Open, Αντώνη Τσολναρά «εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν έχει χρειαστεί να απομακρυνθώ από το σπίτι μου» και τώρα βλέπει την περιουσία της να καταστρέφεται.

Μέσα στον οικισμό υπάρχουν και άλλα πύρινα μέτωπα που πιθανώς να έχουν πλησιάσει τα σπίτια, μεταδίδει το Open.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική με τους καπνούς δυσχεραίνοντας το έργο των εναέριων μέσων καθώς στην περιοχή πετούν αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Επί ποδός είναι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ οι κάτοικοι πριν εγκαταλείψουν τα σπίτια άφησαν έξω από τα σπίτια τους βαρέλια και μπιτόνια με νερό για να βοηθήσουν όπως μπορούν το έργο της πυρόσβεσης. 

Κάποιοι κάτοικοι πριν φύγουν όπως φαίνεται και στις εικόνες πήραν και τα σκυλάκια τους μαζί. 

Η αντιδήμαρχος της περιοχής σε σύντομες δηλώσεις της αναφέρει: «Eίναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Έχει περικυκλωθεί όλο το χωρίο αλλά έχουν φύγει βέβαια οι κάτοικοι. Οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια και κινδυνεύουν τα πάντα...». 

ειδήσεις τώραφωτιάπυροσβεστικήφωτιά τώραΚέρκυρα