Ελλάδα|25.07.2023 21:40

Έκρηξη στη μασονική στοά: Το προφίλ του 61χρονου που κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση – Δηλώνει «πολέμαρχος του Θεού»

Κώστας Ασημακόπουλος

Κλιμάκια των ειδικών υπηρεσιών της Κρατικής Ασφαλείας και της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι του 61χρονου φερόμενου ως δράση της βομβιστικής επίθεσης στη Μασονική Στοά στις 13 Ιουλίου. Το σπίτι του βρίσκεται σε απόμερο σημείο στον οικισμό Νέου Συκαμίνου του Δήμου Ωρωπού σε αγροτοδασική έκταση λίγο έξω από το Συκάμινο.

Το ethnos.gr βρέθηκε έξω από το διώροφο σπίτι που είχε νοικιάσει ο 61χρονος πριν από περίπου ένα χρόνο. Βρίσκεται σε μία αδιέξοδη ανηφόρα. Στην αυλή υπάρχει ένα μπάρμπεκιου το οποίο μάλιστα ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς αλλά και μία μεγάλη ελληνική σημαία. Στο εσωτερικό του διώροφου σπιτιού βρίσκονται εδώ και πολλές ώρες οι αξιωματικοί της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ. Λαμβάνουν αποτυπώματα και αναζητούν αξιοποιήσιμο υλικό για την έρευνα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί πολύτιμο υλικό το οποίο θα ερευνηθεί ελπίζοντας πως θα δώσει απαντήσεις για τα κίνητρα του 61χρονου Γ.Λ. αλλά και για το εάν είχε συνεργούς.

«Ηταν πολύ ήσυχος»

Οι γείτονες στην ήσυχη γειτονιά του Νέου Συκαμίνου είναι επιφυλακτικοί. «Μένω έκπληκτος. Δεν έχω δει κάτι στην τηλεόραση. Εδώ ότι έμαθα στόμα με στόμα. Τον είχα δει τον φερόμενο ως δράστη αλλά δεν θα πήγαινε το μυαλό μου σε τέτοια πράγματα. Ηταν πολύ ήσυχος», είπε στο ethnos.gr ένας γείτονας.

«Πολλά αυτοκίνητα πηγαινοέρχονταν»

Στην πλατεία του Συκαμίνου οι επαγγελματίες εστίασης παραδέχτηκαν πως «τις τελευταίες ημέρες είδαμε πολλά αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται».

Αυτό αποδεικνύει πως οι Αρχές είχαν εντοπίσει τον 61χρονο και τον παρακολουθούσαν. Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες το πρωί της Τρίτης 25/7 ένας μεγάλος γερανός σήκωσε δύο αυτοκίνητα από το σπίτι του 61χρονου τα οποία μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα.

Δεν υπάρχει καλό σήμα κινητής

Μάλιστα στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του 61χρονου οι εταιρείας κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν καλό σήμα και η όλη του επικοινωνία με τον έξω κόσμο γίνονταν από γραμμή σταθερού τηλεφώνου.

«Πολέμαρχος του Θεού»

Ο 61χρονος από τις τοποθετήσεις του στα social media αλλά και σε τυπωμένο μήνυμα του αυτοχαρακτηρίζεται «Πολέμαρχος του Θεού που θα πολεμήσει τις σατανικές δυνάμεις» και «κηρύσσει τον πόλεμο σε κάθε εχθρό και πολέμιο της πατρίδας».

Σε άρθρο του αναλύει πρώτα τι είναι η μασονία και ποιοι οι σκοποί της. Τονίζει ότι «η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού, γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων».

Οπαδός του Ιωάννη Καποδίστρια

Δηλώνει οπαδός του Ιωάννη Καποδίστρια που «δολοφονήθηκε από τη μασονία» και παραθέτει τη «μυστική εγκύκλιο με την οποία ο Ιωάννης Καποδίστριας προσπάθησε να πολεμήσει τη μασονία στην Ελλάδα». Aποκαλεί τον εαυτό του «Πολέμαρχο του Θεού που θα πολεμήσει τις σατανικές δυνάμεις» και παραθέτει φέιγ βολάν τα οποία παρουσιάζονται ως η προκήρυξή του για την επίθεση στην Τεκτονική Στοά στις 13 Ιουλίου.

«Το τραβήξατε πολύ το σχοινί και κόπηκε»

«Ελληνικέ λαέ μας κυβερνούν μασόνοι, σατανιστές και προδότες που έχουν καταλύσει το σύνταγμα και καταπατούν όλες τις ηθικές αρχές και τις παραδοσιακές αξίες των Ελλήνων. Το τραβήξατε πολύ το σχοινί και κόπηκε. Εμείς οι Έλληνες ιδιοκτήτες αυτής της ιερής γης, δεν θα καθίσουμε σαν «καλά αρνάκια» για να μας σφάξετε και να σας βλέπουμε να τεμαχίζετε και να χαρίζετε την περιουσίας μας. Κηρύσσουμε τον πόλεμο σε κάθε εχθρό της πατρίδας μας» γράφει μεταξύ άλλων.

ΕΥΠΔήμος ΩρωπούΜασονική Στοάειδήσεις τώραΕλληνική Αστυνομίαβομβιστήςαστυνομία