Ελλάδα|26.07.2023 17:28

Φωτιά τώρα: Πύρινος εφιάλτης στο Βελεστίνο – Απειλούν οικισμούς οι φλόγες, μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ForecastWeatherGreece
ForecastWeatherGreece
ForecastWeatherGreece
ForecastWeatherGreece

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Μαγνησία καθώς έχουν ξεσπάσει 2 διαφορετικές φωτιές, σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε συναγερμό και να δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους.

Φωτιά τώρα: Πύρινος εφιάλτης σε Βελεστίνο, Σέσκλο και εκκενώεις

Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή, με τις φλόγες να έχουν φτάσει ήδη στο Σέσκλο. 

Μάλιστα, διατάχθηκε η εκκένωση του Σέσκλου για προληπτικούς λόγους. Στο Σέσκλο,  βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Επιπρόσθετα, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, με τις Αρχές να στέλνουν μήνυμα 112 για τρία χωριά. Λίγη ώρα αργότερα εστάλη μήνυμα από το 112 και για τους οικισμούς Διμήνι και Παλιούρι.

Ήδη εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγούνται προς το κέντρο της πόλης δήλωσε, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης. Μάλιστα, τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως καίγεται κτηνοτροφική μονάδα έξω από το Βελεστίνο. Σύμφωνα δε με το gegonotanews, η Πυροσβεστική με ενάερια μέσα δίνει “μάχη” για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης με τους τόνους από πλαστικές ύλες.

 

Συναγερμός για ακόμη 2 μέτωπα

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις. 

ειδήσεις τώραΜαγνησίαφωτιά τώρα112φωτιά