Ελλάδα|28.07.2023 20:43

Αυτοψία OPEN στη Νέα Αγχίαλο ένα 24ωρο μετά τις εκρήξεις: Ρημαγμένη η πόλη, με εκτεταμένες ζημιές - Ξεσπούν οι κάτοικοι

Newsroom

Μια ρημαγμένη πόλη αντίκρισαν όσοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη (27/7) στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην περιοχή της Νέα Αγχίαλο.

Η κάμερα του OPEN και ο Άρης Κουτσιούκης -περίπου ένα 24ωρο μετά τις ισχυρότατες εκρήξεις- βρέθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη που μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη και κατέγραψαν εικόνες καταστροφής. 

Σε οικόπεδο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την αποθήκη πυρομαχικών εντοπίστηκαν βλήματα καρφωμένα στο χώμα, ενώ καταγράφηκαν σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένες πόρτες και κουφώματα σε σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στην Πτέρυγα Μάχης.  

«Κανένας, μα κανένας, δεν πήρε μέτρα προστασίας»

«Έχει φύγει όλο το κτίριο από τη θέση του και το εμπόρευμα έχει χαλάσει. 'Ήταν εκκωφαντικές οι εκρήξεις», ξέσπασε επιχειρηματίας μιλώντας στο OPEN.

«Σπάσανε όλα τα τζάμια μας, έσπασε η κλειδαριά της πόρτας», είπε άλλος κάτοικος ο οποίος προσπαθούσε να καθαρίσει τα θραύσματα γύρω από το σπίτι του.

«Κανένας, μα κανένας, δεν πήρε μέτρα προστασίας αφήσανε τα πυρομαχικά να σκάσουν», ξέσπασε τρίτος κάτοικος.

Όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος αν και έχει σημάνει λήξη συναγερμού η κινητικότητα προς την πόλη ήταν περιορισμένη. Όσοι όμως επέστεψαν ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες επισκευής. Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η προσέλευση σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την Πτέρυγα Μάχης. 

Νέα Αγχίαλοςειδήσεις τώραφωτιά τώραεκρήξειςφωτιά