Ελλάδα|28.07.2023 23:06

Στο «φως» εικόνες από την αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο - Τι περιείχε και γιατί ξέφυγε η φωτιά

Newsroom

Στιγμές τρόμου έζησαν την Πέμπτη (27/7) οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, καθώς αναγκάστηκαν άρον - άρον να εκκενώσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών εκρήξεων που σημειώνονταν αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Ευτυχώς, ο κύριος όγκος των πυρομαχικών που φυλάσσονται στην αποθήκη είναι κάτω από το έδαφος σε ειδικά διαμορφωμένους και προστατευμένους χώρους και δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά, σύμφωνα με το Mega. Ωστόσο, για αρκετή ώρα ο κίνδυνος για πολύ μεγαλύτερες καταστροφές και πολύ περισσότερες εκρήξεις ήταν υπαρκτός και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της πυροσβεστικής για να ελεγχθεί.

Τι περιείχε η αποθήκη

  • Βλήματα αέρος
  • Βλήματα εδάφους
  • Συμβατικές βόμβες 500 lb, 1000 lb και 2000 lb

Πώς ξέφυγε η φωτιά

Στο σημείο όπου βρίσκεται η αποθήκη με τα πυρομαχικά βρέθηκε η κάμερα του MEGA. Όλο το στρατόπεδο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί σχεδόν τα πάντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ένα λάθος με τις ζώνες άμυνας τις οποίες προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως προσπάθησαν να φτιάξουν τη γραμμή ώστε να μην περάσει η φωτιά σε πολύ κοντινή απόσταση από το στρατόπεδο. 

Όταν πλέον, πέρασε η φωτιά ήταν ανέφικτο να τη σταματήσουν από τις αποθήκες οπλισμού.

Νέα Αγχίαλοςεκρήξειςειδήσεις τώραΜαγνησίαφωτιά