Ελλάδα|29.07.2023 22:15

Ηλεία: Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα, αλλά κάηκε δάσος που αναγεννιόταν - Ανακρίνεται 65χρονος

Newsroom

Μετά από μάχη της πυροσβεστικής οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στην Παλαιοβαρβάσαινα, Ηλείας, ωστόσο, κάηκε δάσος που είχε αρχίσει να αναγεννιέται μετά τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή το 2021.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού, ενώ προσήχθη ένας 65χρονος από το χωριό Μουριά. 

Η φωτιά ξεκίνησε από το σημείο που πριν από τρεις ημέρες πάλι είχαμε την ίδια ώρα σχεδόν γύρω στις 1.30 πάλι απόπειρα εμπρησμού. Ευτυχώς δεν είχε δυνατούς ανέμους και την προλάβαμε., είπε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Φώτης Κωσταριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε 3 κοντινά μεταξύ τους σημεία, τις περιοχές Παλιοβαρβάσαινα, Καρούτα και Φαναρά και πολύ κοντά στην Εθνική Οδό.

Στο σημείο επιχειρούν 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα, 7 Α/Φ και 2 Ε/Π. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο ελικόπτερα οριοθετώντας γρήγορα τη φωτιά. Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, ενώ στις 14:00 εκδόθηκε μέσω του 112 μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο 65χρονος ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού εξετάζεται από τις τοπικές αρχές. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναχώρησε από την Αθήνα για την περιοχή.

φωτιάφωτιά τώραπυροσβεστικήειδήσεις τώραΗλείαεμπρησμός