Ελλάδα|31.07.2023 21:24

Ανείπωτη θλίψη στο «τελευταίο αντίο» στη 14χρονη Χριστίνα - «Χάρισε» ζωή σε συνανθρώπους μας σε Ιταλία και Ελλάδα

Newsroom

Φίλοι και συγγενείς ντυμένοι στα λευκά είπαν σήμερα στην Πάτρα το τελευταίο «αντίο» στη 14χρονη Χριστίνα, που έχασε τη ζωής της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά χάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας σε Ελλάδα και Ιταλία, οι οποίοι θα λάβουν τα όργανά της.

Εδώ και τρεις εβδομάδες, η Χριστίνα, πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους. Το κορίτσι, που  νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

«Ανακοινώθηκε ο θάνατος στους γονείς, ο εγκεφαλικός θάνατος όπως λέμε και μετά έγινε ένα ιατρικό συμβούλιο. Οι γονείς πήραν πραγματικά αυτή την τεράστια απόφαση μέσα από το θάνατο του παιδιού τους ζήτησαν να δοθεί ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.  Στήθηκε πραγματικά μία γέφυρα ζωής και η μικρή Χριστίνα σκόρπισε παντού ζωή», σημείωσε στο OPEN ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Παίδων.

Το τροχαίο δυστύχημα

Η Χριστίνα νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση μετά από τροχαίο που είχε όταν το μηχανάκι του 16χρονου φίλου της συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών, το κοριτσάκι υπέκυψε τελικά στα τραύματά της.  Οι γονείς της όμως , μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, αποφασίζουν να πάρουν αυτή τη γενναία απόφαση.

«Το Σάββατο το πρωί έφτασαν στο Νοσοκομείο του Ρίου μεταμοσχευτικές ομάδες από την Αυστρία, την Ιταλία αλλά και από τη χώρα μας, όπου με τη συνδρομή του νοσοκομείου έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες. Έτσι ώστε να γίνει η λήψη των οργάνων της 14χρονης», είπε ο Γιάννης Καρβέλης διοικητής της 6ης ΥΠΕ στο OPEN. 

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς 

Αμέσως μετά τον θάνατό της, στήθηκε μία «γέφυρα ζωής» καθώς ενημερώθηκε ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ξεκίνησε η διαδικασία της λήψης και μεταφοράς των οργάνων του άτυχου κοριτσιού σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Τα νεφρά του κοριτσιού πήγαν στην Ελλάδα, το ήπαρ στην Ιταλία, και ο κερατοειδής  θα χρησιμοποιηθεί αργότερα.

Από την πλευρά του Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε για το μεγαλείο ψυχής των γονιών της 14χρονης που πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της. «Πραγματικά δώρο ζωής. Σήμερα κάποιες οικογένειες με τα παιδιά τους ενδεχομένως θα ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή και αυτό οφείλεται στους γονείς της μικρής Χριστίνας και πραγματικά το λιγότερο που μπορώ να πω είναι υποκλίνομαι», σημείωσε.

ειδήσεις τώραΠάτραδωρεά οργάνωνμεταμόσχευση