Ελλάδα|01.08.2023 22:10

Στα όριά τους οι κάτοικοι του Έβρου: Διακινητές κινούνται στο αντίθετο ρεύμα για να γλιτώσουν την καταδίωξη – Βίντεο που κόβουν την ανάσα

Newsroom

Καθημερινά έχουν γίνει πλέον  τα περιστατικά στον Έβρο, με οχήματα διακινητών να κινούνται για χιλιόμετρα, στο αντίθετο ρεύμα, της Εγνατίας οδού, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα, σκορπώντας τον τρόμο στους άλλους οδηγούς.

Σε σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο έχει φέρει στα όριά τους τους κατοίκους του νομού, καθώς έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες σοβαρά ατυχήματα.

«Το να υπάρχει κίνηση ανάποδα στην κυκλοφορία και να έχουμε θανάτους συνανθρώπων μας είναι κάτι τρομερό, είναι κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσουμε να εξελιχθεί», σημείωσε μιλώντας στο OPEN ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από την αστυνομία στο οδικό δίκτυο και στους κόμβους του αυτοκινητοδρόμου, δηλαδή της Εγνατίας οδού. Συγχρόνως η συνεργασία με την Εγνατία Οδό για την τοποθέτηση φωτεινών σημάνσεων κατά μήκος του οδικού άξονα, αλλά και η εξέταση του μέτρου της τοποθέτησης καρφιών που θα ανακόπτουν και θα ακινητοποιούν τα οχήματα των διακινητών μεταναστών.

 

Οι διακινητές προκειμένου να αποφύγουν τα συνεχή μπλόκα των αρχών, υιοθετούν -εκτός από τη χρήση του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας-,  τη μετακίνηση με κλεμμένα αυτοκίνητα, μέσω δύσβατων μονοπατιών, όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανεβάζουν οι ίδιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτέλεσμα; Θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές οδηγών και επιβαινόντων σε οχήματα.

Tο Σάββατο οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της πόλης, ενώ οι αγρότες του νομού σκοπεύουν να βγουν  με τα  τρακτέρ τους την Εγνατία Οδό, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβίασης κανόνων οδικής κυκλοφορίας από τους διακινητές.

διακινητέςτροχαίο ατύχημαμετανάστεςΈβροςειδήσεις τώρα