Ελλάδα|04.08.2023 06:45

Αναβρασμός στον Έβρο για την επικίνδυνη οδήγηση διακινητών: Επιστρατεύεται μέχρι και το όχημα Typhoon για να τους σταματήσει

Newsroom

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά στον Έβρο με διακινητές που μπαίνουν ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τις ζωές των μεταναστών που μεταφέρουν όσο και ανυποψίαστων πολιτών. 

Στη χώρα θρηνούμε ήδη δύο άτομα που σκοτωθήκαν  σε τροχαία με την εμπλοκή διακινητών. Μόνο χθες οι  αστυνομικοί συνέλαβαν έξι διακινητές, που μετέφεραν δεκάδες μετανάστες. Σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκε καταδίωξη κατά την οποία οι διακινητές επιδόθηκαν σε επικίνδυνους ελιγμους. 


«Δυστυχώς χάθηκαν δύο συνάνθρωποί μας και από τύχη δεν έχουν χαθεί πολλοί περισσότεροι και συνάδελφοί μου, θεωρώ και το ξαναλέω δυστυχώς ότι αυτήν τη φορά και το λέω με πλήρη επίγνωση ότι η μάχη χάθηκε, αλλά είναι μια μάχη την οποία, όμως, μπορούμε να ξανακερδίσουμε με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών», τόνισε μιλώντας στο OPEN o Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Έβρου. 

Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στο ethnos.gr την Πέμπτη σημείωσε πως «έχει ενισχυθεί η υπηρεσία με 650 νέους συνοριοφύλακες αλλά χρειάζεται εξοπλισμός και υπηρεσιακός συντονισμός που θα φέρει πιο άμεσο αποτέλεσμα. Κινδυνεύουμε κάθε μέρα. Μόνο εμένα σας δηλώνω επίσημα πως έχουν επιχειρήσει να με εμβολίσουν 10 φορές. Σηκώνουμε όλο το βάρος. Ο στρατός συμμετέχει μόνο στο ποτάμι μέχρι ένα σημείο. Σε εμάς πέφτει όλο το βάρος».   

Έχοντας εμπειρία από τα γεγονότα της κρίσης του 2020 είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε το 2020 έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο φράχτης δεν φτάνει από μόνος του να τους σταματήσει. (...). Οι διακινητές έχουν βρει άλλους τρόπους να περνούν μπλόκα και ελέγχους. Σαν καμικάζι δεν υπολογίζουν τίποτα. Το φαινόμενο είναι καθημερινό. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Κινδυνεύουμε όλοι. Και οι συνάδελφοι μου και οι ανυποψίαστοι πολίτες, ειδικά τώρα τον Αύγουστο που η κίνηση είναι αυξημένη λόγω του τουρισμού».

Επιστρατεύεται μέχρι και το όχημα Typhoon

Η αστυνομία σκοπεύει να ενισχύσει τα μπλόκα σε όλους τους κόμβους, ενώ θα επιστρατευσεί ακόμα και όχημα Typhoon, προκειμένου να αποφεχθούν τα ατυχήματα. 


«Είναι ένα όχημα βαρέος τύπου, που δεν μπορεί κάποιος να το διεμβολίσει, πρέπει να σας πω ότι επιχειρήθηκε και στο παρελθόν ενώ προσπάθησε περιπολικό να σταματήσει όχημα με μετανάστη, διεμβολίστηκε από αυτό το όχημα», σημείωσε o Δήμήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης Έβρου. 

Την ίδια ώρα, ομάδα πολιτών που έχει προβληματιστεί με την κατάσταση καλεί σε πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας στους δρόμους. Μεταξύ των προτάσεων τους αποτελεί η τοποθέτηση ειδικών καρφιών, που θα ενεργοποιούντα, όταν οχήματα κινούνται ανάποδα.

διακινητέςοδήγησηΈβροςειδήσεις τώρα