Ελλάδα|05.11.2018 07:31
Ζάκυνθος: Νέος σεισμός κούνησε το νησί τα ξημερώματα
NewsroomΗ ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, έκανε λόγο για «ασθενή σεισμική δόνηση».
Το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 70 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, κατά την ίδια πηγή.
Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε στα τέλη του Οκτωβρίου από μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα παραμένει έντονη στο Ιόνιο πέλαγος.
Διαβάστε ακόμη
- Τραγική κατάληξη: Νεκρός ο 25χρονος Γιώργος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι
- Σπάνιο βίντεο από τον Αμαζόνιο: Η πρώτη καταγραφή φυλής με ακόντια και τόξα - «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος»
- Πώς Κινέζοι «τρύπωσαν» σε κινητά στην Αττική: Το μίνι εργαστήριο απάτης που έστησαν και η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
- Μαρινάκης στο OPEN: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ