Ελλάδα|04.08.2023 22:40

Κίνημα της πετσέτας: Αλλού μαζεύουν, αλλού τοποθετούν – Νέες αυθαιρεσίες με ξαπλώστρες καταγγέλλουν κάτοικοι της Νάξου

Newsroom

Μετά τη νίκη του «Κινήματος της πετσέτας» στην Πάρο, όπου απομακρύνθηκαν οι ξαπλώστρες που είχαν καταλάβει παράνομα ολόκληρη την παραλία της μικρής Σάντα Μαρία και στη Νάξο φαίνεται πως οι επιχειρηματίες μαζεύουν άρον άρον τα ομπρελοκαθίσματα και προσπαθούν να περιορίσουν τις παραβάσεις υπό το φόβο των ελέγχων και των προστίμων.

Παράδειγμα, η παραλία Πλάκα του νησιού, όπου είχαν τοποθετηθεί ξύλινες κατασκευές σε όλον τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας. Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται. Σήμερα τα μέλη του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» αντίκρισαν μια άλλη εικόνα, καθώς ο επιχειρηματίας είχε απομακρύνει τα έπιπλα. 

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με φορτηγό χωρίς πινακίδα, υπό τον φόβο των επικείμενων ελέγχων....

Επιπλέον, μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, χθες βράδυ πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως στην Πλάκα. Περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα. Η «επιχείρηση» συνεχίστηκε σήμερα το πρωί τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες του νησιού, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.


«Αλλού μαζεύουν αλλού τοποθετούν» - Οι καταγγελίες των κατοίκων

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπαιγμό και καταγγέλλουν ότι νέες ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν σήμερα πάνω στις αμμοθίνες της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία, που τραβήχτηκε σήμερα (4 Αυγούστου 2023) από άλλο μέλος του κινήματος.