Ελλάδα|05.08.2023 21:09

Λάρισα: Βελτιώνεται η υγεία της αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της - «Είναι παραμορφωμένη από τα χτυπήματα»

Newsroom

Βελτιωμένη είναι η υγεία της 43χρονης αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έζησε στα χέρια του συζύγου της τον απόλυτο εφιάλτη στη Λάρισα, όταν αυτός της επιτέθηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι και την ξυλοκόπησε άγρια και προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα. Τα χτυπήματα ήταν τόσο βαριά ώστε υπέστη ρήξη σπλήνας και νεφρού μέσα στα πλευρά. Χτυπημένη είναι και στο πρόσωπο, αφού ο δράστης της κατάφερε χτυπήματα στη μύτη, τη γνάθο και το στόμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Χρήστο Κραβαρίτη, «το πρόσωπο έχει δεχθεί μακροσκοπικώς εμφανείς πολλαπλές πλήξεις, είναι πλήρως παραμορφωμένο από τα χτυπήματα».

Ψυχολόγοι της Αστυνομίας βρέθηκαν δίπλα στην αστυνομικό και στα δυο μικρά παιδιά της, που βρίσκονται με τη γιαγιά τους

Μητέρα 43χρονης: Την απειλούσε

«Την απειλούσε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά αν τον χώριζε. Η κόρη μου έκανε υπομονή για τα παιδιά. Δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να τον αφήσει, όμως αυτός τη σκότωσε στο ξύλο» δήλωσε η μητέρα της αστυνομικού.

Ο δράστης του ξυλοδαρμού συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία, και πρόκληση σωματικών βλαβών.

«Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο»

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς» είπε η ίδια στην ΕΡΤ.

Η απόφαση της γυναίκας να χωρίσει τον επιχειρηματία, επειδή σύμφωνα με το περιβάλλον της δεν άντεχε άλλο όσα περνούσε μαζί του, φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό της.

«Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δε μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μη χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου», δήλωσε η αξιωματικός.

Οι φωνές της γυναίκας ξύπνησαν τους γείτονες, που ευτυχώς κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα.

«Επί δύο ώρες την χτυπούσε άγρια, ήθελε να την δολοφονήσει» 

Για σχεδόν δύο ώρες ξυλοκοπούσε άγρια και βάναυσα την αστυνομικό από τη Λάρισα ο σύζυγός της, όπως ανέφερε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, ο οποίος εκτιμά πως ο δράστης είχε σκοπό να την σκοτώσει.

Όπως περιγράφει ο κ. Καλλιακμάνης: «Την χτύπησε τόσο άγρια. Δύο ώρες την χτυπούσε, γέμισε αίματα, ήταν γεμάτο αίματα το σπίτι. Σώθηκε γιατί η Άμεση Δράση ήρθε και τον έπιασε επ΄αυτοφώρω να την σέρνει από τα μαλλιά και να προσπαθεί να την βγάλει έξω από την μπαλκονόπορτα. Είχε πάρει τηλέφωνο μια περίοικος την αστυνομία. Απ’ ότι είπε η αστυνομικός παλιά την απειλούσε δεν είχε ξαναμπεί στη διαδικασία να την χτυπήσει αλλά αυτή τη φορά το έκανε. Αυτό δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγε να την δολοφονήσει. Την χτύπαγε ακατάπαυστα στο πρόσωπο, στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στη σπλήνα, στο νεφρό. Αν δεν έφταναν έγκαιρα οι άνδρες της Άμεσης Δράσης δεν θα ζούσε η κοπέλα, θα την είχε σκοτώσει».

Τη Δευτέρα απολογείται ο δράστης

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

αστυνομικόςειδήσεις τώραξυλοδαρμόςΛάρισαΕλληνική Αστυνομία