Ελλάδα|05.08.2023 22:00

Φωτιά τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο - Σε δύσβατο σημείο ξέσπασε η πυρκαγιά

Newsroom

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου, ενώ η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινήθηκε προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπήρξαν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), ενώ στο έδαφος επιχείρησαν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Υπό έλεγχο μια άλλη φωτιά στον Ασπρόπυργο σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

φωτιά τώραΑσπρόπυργοςειδήσεις τώραφωτιά