Ελλάδα|06.08.2023 11:22

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο: Νέα πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη

Newsroom

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις 11 στον Ασπρόπυργο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Αυτή τη φορά η φωτιά καίει σε βιομηχανική περιοχή, η οποία έχει καλυφθεί από μαύρους καπνούς, όπως γίνεται ξεκάθαρο από τις πρώτες εικόνες.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, η φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο με πολλά απορρίμματα και ξεκίνησε από ελαστικά. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα τρία οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Καλύτερη η εικόνα στο μεγάλο μέτωπο

Εντωμεταξύ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που έκαιγε όλη τη νύχτα στον Ασπρόπυργο είναι καλύτερη σε σχέση με χθες όπου οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων καθιστώντας δύσκολη την προσέγγισή τους.

Από νωρίς το πρωί 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος το έργο των επίγειων δυνάμεων κάνοντας ρίψεις νερού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια - βορειοδυτικά του Ασπροπύργου και στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ κινητοποιήθηκαν και μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ασπρόπυργοςφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώρα