Ελλάδα|18.03.2019 11:23

Αλεξανδρούπολη: Είχε ένα τόνο γυαλιστερές και κοχύλια στο πορτ-μπαγκάζ

Newsroom

Τσουβαλιασμένα σε 61 σάκους πάνω από ένα τόνο ακατάλληλα κυδώνια, γυαλιστερές και κοχύλια κουβαλούσε μέσα στο πορτ μπαγάζ και εκτός ψυγείου ένας 60χρονος ο οποίος συνελήφθη  από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης στην επαρχιακή οδού Δικέλλων Μεσημβρίας. 

Σύμφωνα με τις αρχές ο 60χρονος ημεδαπός είχε φορτώσει την Κυριακή  τα όστρακα τα οποία δεν διέθεταν  παραστατικά κοντά στο Δέλτα του Έβρου και κατευθύνονταν σε εξυγιαντήριο στην Καβάλα. Τελικός προορισμός των μαλακίων ήταν η Ιταλία. 

Σύμφωνα με τις αρχές τα τουρκικά όστρακα αγοράζονται 2-3 ευρώ το κιλό σε αντίθεση με την Ελλάδα που το κόστος αγοράς φτάνει και τα 20 ευρώ και καταλήγουν να πωλούνται μέχρι και 50 ευρώ στα ιταλικά εστιατόρια. «Στην Τουρκία υπάρχει πληθώρα οστράκων. Βγάζουν τόνους σε αντίθεση με την Ελλάδα που η διαδικασία είναι ασύμφορη» ανέφεραν οι αρχές στο ethnos.gr. 

Τα κατασχεθέντα όστρακα που μετέφερε ο 60χρονος δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.  

ΑλεξανδρούποληΚοχύλιαΓυαλιστερές