Ελλάδα|09.08.2023 08:12

Χειμάρρα: Συγκέντρωση διοργανώνουν οι ομογενείς - Ζητούν την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Newsroom

Συγκέντρωση και διαδήλωση θα πραγματοποιήσουν οι ομογενείς κάτοικοι της Χειμάρρας στην Αλβανία την Δευτέρα 14 Αυγούστου για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη φυλάκιση, με ψευδείς κατηγορίες, του εκλεγμένου Δημάρχου τους, Φρέντι Μπελέρη. Οι Χειμαρριώτες ζητούν την άμεση αποφυλάκιση καθώς και την ορκωμοσία και ανάληψη των καθηκόντων του στο Δήμο. 

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Φρέντι Μπελέρη, έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά διπλωματικών κινήσεων τόσο έναντι της γείτονος χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χτες μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η προφυλάκιση του Μπελέρη είναι παράνομη και παραβιάζει το κράτος Δικαίου», προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, όχι μόνο για την απελευθέρωση του, αλλά και για την ορκωμοσία του. «Με τον τρόπο που λειτουργεί η αλβανική πλευρά, μάλλον πυροβολεί τα πόδια της», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Προειδοποίησε ότι τυχόν έκπτωση του Έλληνα ομογενή από το αξίωμα του θα σημαίνει σοβαρή επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, όταν υπάρχει τέτοια παραβίαση του κράτους Δικαίου και του τεκμηρίου της αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη.

Χειμμάραειδήσεις τώραΒόρεια Ήπειρος