Ελλάδα|10.08.2023 07:54

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κρήτη: Τι λέει ο δικηγόρος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» γιατρου από τα Χανιά

Newsroom

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία στους κατηγορούμενους για την υπόθεση «παραγγελιών» βρεφών από Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά. Οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή (13/08), εξαντλώντας το περιθώριο που τους δίνει ο νόμος, προκειμένου να μελετήσουν, όσο γίνεται καλύτερα, τα στοιχεία της τεράστιας δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Για μία εξαιρετικά σύνθετη και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση έκανε λόγο ο Μιχάλης Μαύρος, συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, γιατρού από τα Χανιά, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Ο δικηγόρος προσέθεσε ότι, κίνητρο του εντολέα του, ήταν η υποστήριξη της γονεϊκότητας και ότι, σκοπός του είναι η ανάδειξη της πραγματικής εικόνας της υπόθεσης.

Σωρεία κατηγοριών

Σύμφωνα με το Cretalive, το βρέφος 9 ημερών, το οποίο έφερε μαζί της μια εκ των κατηγορουμένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. Την ίδια στιγμή, μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν ειναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

μωράειδήσεις τώραΧανιάβρέφηΚρήτηκύκλωμα