Ελλάδα|11.08.2023 11:17

Τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας: «Βρήκαμε το παιδί δίπλα σε μια σημαδούρα» - Συγκλονίζει ο δήμαρχος για τον θάνατο του 11χρονου

Newsroom

Σοκ επικρατεί στους Φούρνους Ικαρίας, μετά το θάνατο του 11χρονου γιου γνωστού ηθοποιού, την ώρα που κολυμπούσε. Όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν στον τόπο καταγωγής για διακοπές μαζί με την μητέρα του.

«Βρήκαμε το παιδί δίπλα σε μια σημαδούρα»

Αν και αρχικά, είχε ειπωθεί πως ο άτυχος ανήλικος είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών μιλώντας στον Alpha, ανέφερε πως πρόκειται για ασάφειες και ότι «το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, πνιγμένο».

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ενημερωθήκαμε όλες οι αρχές, βγήκαμε έξω και ψάχναμε, δυστυχώς δεν το βρήκαμε το παιδί. Αναγκαστήκαμε να πούμε σε μια ομάδα συμπατριωτών να πέσουν στη θάλασσα και να δουν μήπως το παιδί είναι πνιγμένο. Δυστυχώς, το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, πάτωσε, βγήκε πάνω, το πήρε ο αέρας γιατί είχε και θαλασσοταραχή. Αν ήταν μπερδεμένο πάνω στη σημαδούρα, η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία, μπορούσε να φωνάξει βοήθεια και θα τον άκουγαν οι συντοπίτες που έκαναν μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε το παιδί χαμπάρι. Είναι βαριά η σημερινή μέρα για το νησί. Ακύρωσα τα πάντα στο νησί, ότι έχει να κάνει με πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Το αναζητούσαν για ώρες

Ο πόνος στο νησί είναι μεγάλος καθώς για ώρες όλοι οι κάτοικοι αναζητούσαν το παιδί, όταν η μητέρα κάλεσε σε βοήθεια γιατί αυτό είχε αργήσει. Το ανήλικο παιδί είχε κανονίσει να βρεθεί για κολύμπι με έναν ξάδελφό του αλλά έφτασε στο σημείο της τραγωδίας νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν για ώρες.

Η μητέρα ενημέρωσε τον δήμαρχο, και άμεσα άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του 11χρονου. Τελικά το παιδί εντοπίστηκε από περίοικο, ο οποίος το ανέσυρε στην παραλία.

Γιατρός έκανε στον 11χρονο τεχνητή αναπνοή

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Φάνης Καραμπατσάκης στο OPEN, γιατρός προσπάθησε να κάνει ΚΑΡΠΑ στο άτυχο παιδί, μόλις αυτό είχε ανασυρθεί χωρίς όμως επιτυχία.  Το παιδί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

θάνατοςΙκαρίαπνιγμόςειδήσεις τώρα