Ελλάδα|13.08.2023 22:12

Σεισμός στην Κρήτη: Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση ο ακρωτηριασμένος 45χρονος στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο

Newsroom

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, ο 45χρονος τουρίστας από την Ισπανία που τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην Κρήτη.

Πολύωρο χειρουργείο

Ο 45χρονος σύμφωνα με την ΕΡΤ θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο.

Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Είχε χάσει πολύ αίμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο είχαν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων. 

Κλειστά και αύριο όλα τα φαράγγια στην Κρήτη

Στο μεταξύ, κλειστά και αύριο θα παραμείνουν το Φαράγγι της Σαμαριάς και τα υπόλοιπα φαράγγια στο νομό Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και αύριο Δευτέρα 14 Αυγούστου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα φαράγγια στο νομό της Κρήτης, λόγω επικινδυνότητας από την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Το Φαράγγι Σαμαριάς στα Χανιά έκλεισε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 όταν έγινε κατολίσθηση βράχου, ο οποίος τραυμάτισε στο πόδι Ισπανό τουρίστα που ήταν εκεί.

ακρωτηριασμόςειδήσεις τώρασεισμόςΦαράγγι ΣαμαριάςΚρήτη