Ελλάδα|14.08.2023 06:55

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα επεισόδια δρομολογούν αλλαγές στη διοικητική «πυραμίδα» της ΕΛΑΣ - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA για τον δολοφόνο του 29χρονου

Newsroom

Εξελίξεις και ενδεχομένως αλλαγές στη διοικητική «πυραμίδα» της ελληνικής αστυνομίας δρομολογούν τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτός από την ένορκη διοικητική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι, για το τι έκαναν σωστά και τι λάθος οι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης, διεξάγεται και ποινική έρευνα, από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Η ολοκλήρωση και των δύο αυτών ερευνών, απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αποφασιστεί να προχωρήσουν σε έκτακτες κρίσεις προκειμένου να διορθωθούν άμεσα κάποιες δυσλειτουργίες που έχουν διαγνωστεί στη λειτουργία της αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ημερομηνία – ορόσημο το επόμενο Σάββατο. Όπως σημείωσαν πηγές της Κατεχάκη, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Τετάρτη, 16 Αυγούστου, όποτε και έχουν να γίνουν κάποιες συσκέψεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Οι έκτακτες κρίσεις δεν μπορεί παρά να σημαίνουν αλλαγές και σε υψηλόβαθμες θέσεις , παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος άλλωστε, ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.


Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA και του πορίσματος της ΕΔΕ

Την ίδια στιγμή, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, των δειγμάτων DNA αποτυπωμάτων, ώστε να δούμε αν θα υπάρξει σύγκλιση των δειγμάτων γενετικού υλικού και των αποτυπωμάτων, με τους 105 κατηγορούμενους. Όσον αφορά αυτή καθαυτή τη δολοφονική επίθεση, υπάρχει ένδεια δειγμάτων DNA, καθώς δεν έχουν προκύψει πολλά δείγματα από τη σορό του 29χρονου. Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει μήπως, από τα γενικά στοιχεία που θα βρουν, κάποια μπορεί να ταυτοποιηθούν. Άμα, δηλαδή, βρεθεί σε κάποιο αντικείμενο DNA του θύματος αι του δράστη. Ταυτόχρονα, γίνεται και μία προσπάθεια προκειμένου να βρεθούν σαφή στοιχεία για τον τρόπο της επίθεσης, από την ανάλυση των καμερών. Πλέον, η ΕΛΑΣ εξετάζει υλικό και από άλλες κάμερες, από μεταγενέστερο της επίθεσης στάδιο, προκειμένου ακριβώς να βρεθεί ο δράστης. Επιπλέον, η αστυνομία έχει το πλεονέκτημα να έχει συλλάβει τους δράστες με τον ρουχισμό τους, και έτσι να έχει μία σαφή εικόνα, βεβαίως των διαστάσεών τους, αλλά και του προσώπου τους και, με το υλικό από τις κάμερες, είναι σε θέση να κάνει κάποιες σχετικές συγκρίσεις.

ΕΔΕειδήσεις τώραΝέα ΦιλαδέλφειαΑΕΚδολοφονίαΕλληνική Αστυνομία