Ελλάδα|14.08.2023 10:03

Σεισμός στην Κρήτη: Σταθερή η κατάσταση του τουρίστα που ακρωτηριάστηκε - Κλειστό σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς - Καρέ καρέ η διάσωση του

Newsroom

Σοβαρή, αλλά σταθερή, είναι η κατάσταση της υγείας του 45χρονου τουρίστα που τραυματίστηκε την Κυριακή μετά από κατάπτωση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς λόγω του σεισμού που σημειώθηκε.

Ο άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι, το οποίο συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Είχε χάσει πολύ αίμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο είχαν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Κλειστό σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλόγερου, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, τόσο υπό τον φόβο νέων κατολισθήσεων, όσο και για καθαριστούν τα μονοπάτια από βράχια και πέτρες που αποκολλήθηκαν χθες.

Καρέ καρέ η διάσωση

σεισμόςειδήσεις τώραΧανιάΦαράγγι Σαμαριάς