Φωτιά στην Κεφαλονιά: Σε ύφεση το μέτωπο - Έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του
NewsroomΣε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Κεφαλονιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την έχουν οριοθετήσει στο μεγαλύτερο μέρος της.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, η φωτιά που καίει από χθες (13/8) το βράδυ στο νησί, έχει πολύ καλή εικόνα. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στις 21:20 σε δύσβατο σημείο ανάμεσα στον Ασπρογέρακα και την Αγία Ειρήνη, μακριά από κατοικημένες περιοχές, όμως λόγω των ανέμων εξαπλώθηκε τάχιστα.
Από τη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο εστάλησαν από χθες το βράδυ δυνάμεις για να επιχειρήσουν στο μέτωπο, ενώ περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο. Πλέον υπάρχουν μόνο μικρές καύσεις, και η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.
Στο μέτωπο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
- «Υπάρχει ένα νήπιο»: Η πιο ανατριχιαστική από τις χιλιάδες φωτογραφίες του Έπσταϊν και η καταγγελία του '96
- «Χριστουγεννιάτικος κλοιός»: Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
- Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους - Ποιες ώρες ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο
- «Καλησπέρα στον κανέναν»: Άδεια η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου του Σπανούλη