Ελλάδα|14.08.2023 22:50

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντόπισαν τη φιγούρα του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή; Η περιγραφή του υπόπτου και τα νέα συγκλονιστικά βίντεο

Newsroom

Καρέ – καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ανθρώπου που έδωσε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή, κι ενώ έρχονται στο φως νέα ντοκουμέντα από τα αιματηρά επεισόδια και την επίθεση στον άτυχο 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Βρήκαν τη φιγούρα του δολοφόνου – Η περιγραφή του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει το DNA πού ελήφθη και από τους 105 κατηγορούμενους. Συγκλονιστικά είναι τα νέα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Νέες πληροφορίες από το πεδίο των ερευνών, κάνουν λόγο για δράστη: Ψηλό, εύσωμο, με τατουάζ στο λαιμό και καλυμμένα χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό, βιντεοληπτικό, γενετικό τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος, αυτόφωρες συλλήψεις, Αλίμονο σε μια τέτοια υπόθεση που έχουμε όλα αυτά να μην βρούμε τους δράστες» τόνισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης.

Νέα συνταρακτικά βίντεο από τα επεισόδια

Την ίδια στιγμή, νέα συνταρακτικά βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σε ένα εκ των βίντεο, ο Κατσουρής φαίνεται να καταδιώκεται από χούλιγκαν, και μετά το πλήγμα που δέχθηκε από μαχαίρι, ενώ συνταρακτική είναι η καταγραφή των 5 λεπτών έξω από το περίπτερο μέχρι που καταρρέει.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η φονική καταδίωξη του Μιχάλη Κατσουρή

Όπως περιέγραψε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ:

Είναι 11.05 το βράδυ. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον 29χρονο Μιχάλη. Σε έναν χώρο που υπάρχουν ακόμα και μητέρες με τα μωρά τους στο καρότσι ξεκινούν επεισόδια. Στο χώρο αρχίζουν να εμφανίζονται οπαδοί της ΑΕΚ.

Αμέσως αρχίζουν να πέφτουν μολότοφ, λίγο μετά, οι οπαδοί της ΑΕΚ αρχίζουν να υποχωρούν. Μπροστά στην είσοδο της κερκίδας των επισήμων του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οπαδοί της Ντιναμό απομονώνουν έναν από αυτούς. Χτυπούν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που πέφτει στο έδαφος, τον κλωτσούν στο κεφάλι, κάποιος του φωνάζει να σταματήσουν, ο άνδρας κατορθώνει να απομακρυνθεί.

Την ίδια ώρα, ο 29χρονος Μιχάλης (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν που καταδίωκε μερίδα φίλων της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης καταδιώκεται και μετά το πλήγμα που δέχθηκε από μαχαίρι. Κάνει την εμφάνισή του στο περίπτερο δίπλα από την εκκλησία. Σπεύδει να κρυφτεί. Οι κινήσεις του δεν μαρτυρούν άνθρωπο που έχει τραυματιστεί βαριά, ενώ οι συμπλοκές μαίνονται. Στις 11.18 το βράδυ ο Μιχάλης καταρρέει, όλοι έχουν καταλάβει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ένας οπαδός της ΑΕΚ προσπαθεί να τον βοηθήσει. Το ασθενοφόρο κατορθώνει να φτάσει στο σημείο στις 11.31..

Ο 29χρονος λίγο αργότερα φαίνεται να βγάζει το κράνος που φορά και να κοιτά το αριστερό του χέρι. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διανύει τρέχοντας μια απόσταση περίπου 50 μέτρων, όπου και κρύβεται στο πίσω μέρος ενός περιπτέρου, πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά. Είναι το σημείο όπου ο 29χρονος καταρρέει και αφήνει την τελευταία του πνοή έχοντας δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο χέρι, στον πήχη.

Σε τρία επίπεδα η έρευνα

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα εξελίσσεται σε τρία επίπεδα:

  • Η ΕΛ.ΑΣ περιμένει τα αποτελέσματα των δειγμάτων dna, 
  • Ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες.
  • Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η οικογένεια του Κατσουρή

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων και συσκότισης της υπόθεσης. «Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι μαχαιρώθηκε από φίλο της ΑΕΚ ή ότι μαχαιρώθηκε στο περίπτερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι αυτοκτόνησε. Για να μη διαιωνίζεται αυτή η προβοκατόρικη τακτική, είναι απόλυτη ανάγκη να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών της ανθρωποκτονίας και των συνεργών τους» υπογράμμισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Σε φυλακές σε όλη την Ελλάδα μεταφέρονται οι 105 προφυλακισθέντες για τα αιματηρά επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, την ώρα που οι έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη επεκτείνονται και ενδέχεται να προσθέσουν νέους κατηγορούμενους, καθώς και νέες κατηγορίες σε βάρος όσων έχουν προσαχθεί.

Σε κλοιό ασφαλείας η Νέα Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στις 19 Αυγούστου που θα γίνει η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει πολύ αυστηρά μέτρα προκειμένου ο αγώνας να γίνει με ασφάλεια και χωρίς επεισόδια.

Η αποστολή της κροατικής ομάδας θα έχει συνεχώς αστυνομική συνοδεία από άνδρες της ΟΠΚΕ που θα βρίσκονται με τους παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε όλες τις διαδρομές που θα χρειαστεί να κάνουν.

Φόβοι για νέα κάθοδο Κροατών Χούλιγκαν

Την ίδια ώρα ο χώρος γύρο από το γήπεδο της ΑΕΚ και γενικότερα όπου βρεθούν οι αθλητές θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Παράλληλα υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο που καλύπτει και το ενδεχόμενο που Κροάτες χούλιγκαν επιχειρήσουν να φτάσουν ξανά στην Ελλάδα. Οι εντολές είναι σαφείς ώστε να εντοπιστούν και να απομονωθούν.

Σημειώνεται ότι υπό συνεχή επιτήρηση και φύλαξη θα βρίσκονται και λέσχες φιλάθλων στην Αθήνα υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι προφυλακίσεις

Οι κατηγορούμενοι θα κρατούνται για όσο διάστημα διαρκέσει η προφυλάκιση τους σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα για λόγους ασφαλείας, καθώς η συνύπαρξή τους στην ίδια φυλακή είναι πολύ πιθανό να δημιουργούσε προβλήματα και εντάσεις. Ειδικότερα θα κρατούνται: στις Φυλακές της Κομοτηνής, του Μαλανδρίνου, των Γρεβενών, της Χίου, της Θεσσαλονίκης, του Κορυδαλλού, της Νιγρίτας, της Λάρισας, των Πατρών, των Χανίων, της Κω, του Βόλου, του Ναυπλίου, των Τρικάλων, των Ιωαννίνων και της Αυλώνας.

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης εκφράζονται φόβοι για αντεκδίκηση από Έλληνες κρατούμενους, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει προβλεφθεί οι κατηγορούμενοι να κρατούνται χωριστά από τους υπόλοιπους τρόφιμους.

Σχεδόν σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα δεν θα είναι περισσότεροι από 5 κατηγορούμενοι μαζί, με εξαίρεση τις φυλακές μεγάλης χωρητικότητας του Κορυδαλλού και της Αυλώνας.

Ντινάμο Ζάγκρεμπεπεισόδιαειδήσεις τώραχούλιγκανδολοφονίαΝέα ΦιλαδέλφειαΚροατία