Ελλάδα|05.11.2018 09:06

Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα

Newsroom

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 153.244 μαθητές σε 950 σχολεία 63 δήμων σε όλη την επικράτεια. Μετά τον ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, το πρόγραμμα επεκτείνεται εντός της επόμενης εβδομάδας σε 831 σχολεία, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το 90% των μαθητών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε: «Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι των πολιτικών μας για το παιδί, συνέβαλε όχι μόνο στη μείωση της παιδικής φτώχειας, αλλά και στην εμπέδωση και τη διάδοση μίας κουλτούρας συλλογικότητας και αλληλεγγύης εντός της σχολικής κοινότητας».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, ο οποίος συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό και για την υλοποίησή του διατίθενται 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο, συγκριτικά με τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν τη σχολική περίοδο 2017-2018, φέτος, σημειώνεται αύξηση που ξεπερνά το 20%.

σχολικά γεύματα