Ελλάδα|15.08.2023 14:13

Το μήνυμα του Φρέντυ Μπελέρη μετά τη συγκέντρωση στη Χειμάρρα - Ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη

Newsroom

Τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για την στήριξή του στον αγώνα αποφυλάκισής του εξέφρασε με ανάρτησή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες σε αλβανική φυλακή, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Στο μήνυμά του στο Facebook, ο Φρέντυ Μπελέρης ευχαρίστησε τον κ. Μπακογιάννη, για την παρουσία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου στη Χειμάρρα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη για την έμπρακτη και ουσιαστική συμπαράστασή του στον αγώνα μου αλλά και για την παρουσία του στην σημερινή μεγαλειώδη διαμαρτυρία στην Χιμάρα», έγραφε το μήνυμα του ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

«Η Δημοκρατία δε φυλακίζεται»

Από το βήμα της συγκέντρωσης στη Χειμάρρα ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την παρουσία του εκεί ως «προσκύνημα για την ελευθερία, τάμα για τη δημοκρατία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ως δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ως πρόεδρος του δικτύου Β40 που αποτελείται από δεκάδες δήμους 11 χωρών των Βαλκανίων, σας μεταφέρω το μήνυμα: Η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού δεν νοθεύεται. Η Χειμάρρα έχει δήμαρχο, τελεία και παύλα. Έχει όνομα και επώνυμο: Φρέντυ Μπελέρης. Ο Φρέντυ Μπελέρης δικαιούται μια δίκαιη δίκη. Η παράνομη προφυλάκιση παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο αθωότητας. Ο Φρέντυ Μπελέρης δικαιούται να ορκιστεί δήμαρχος και να αναλάβει τα καθήκοντα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του. Το δικαιούται ο ίδιος. Το δικαιούται ο λαός της Χειμάρρας».

Φρέντυ ΜπελέρηςΚώστας ΜπακογιάννηςΧειμάρραμήνυμα