Ελλάδα|15.08.2023 14:50

Νέα Φιλαδέλφεια: «Αδύναμο» το DNA από τα νύχια και το σώμα του Μιχάλη - Τι έχουν ζητήσει από την ΕΛΑΣ οι ανακριτές - Σε ύψιστο συναγερμό οι Αρχές

Newsroom

Σε ύψιστο συναγερμό παραμένουν οι ελληνικές Αρχές μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκαν. Εν αναμονή της επικείμενης αναμέτρησης των δύο ομάδων στις 19 Αυγούστου στη χώρα μας, αναμένεται να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα από την Αστυνομία.

«Κλειδί» το DNA

Ταυτόχρονα, η ΕΛΑΣ αναζητά και άλλους Κροάτες χούλιγκαν που σχετίζονται με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πιστεύεται ότι συμμετείχαν στο βίαιο επεισόδιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι εν λόγω οπαδοί της κροατικής ομάδας παρατηρήθηκαν να εισέρχονται στη χώρα, ωστόσο η αναχώρησή τους δεν έχει καταγραφεί.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται κυρίως στην ανάλυση βίντεο, δειγμάτων DNA και αρχείων κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του ατόμου που ευθύνεται για τη θανατηφόρα επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη. Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους συλληφθέντες με στοιχεία από τη φρικιαστική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα δείγματα από τα νύχια και το σώμα του δολοφονημένου φιλάθλου της ΑΕΚ δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες.

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια για τον επαναληπτικό αγώνα

Τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν την περιοχή γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ και άλλα σημεία όπου θα παρευρίσκονται αθλητές, περικλείοντάς τους σε αστυνομικό κλοιό. Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται επιχειρησιακή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πιθανής επιστροφής Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, με σαφείς οδηγίες για τον εντοπισμό και την απομόνωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λέσχες φιλάθλων στην Αθήνα θα υπόκεινται επίσης σε συνεχή επιτήρηση και αυξημένη ασφάλεια, λόγω ανησυχιών για πιθανά επεισόδια.

Η αποστολή της κροατικής ομάδας θα έχει συνεχή αστυνομική συνοδεία αποτελούμενη από προσωπικό της ΟΠΚΕ, το οποίο θα συνοδεύει τους παίκτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις καθορισμένες διαδρομές τους.

Ανησυχία για αντεκδίκηση στις φυλακές

Για λόγους ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι θα κρατούνται χωριστά σε 16 διαφορετικές φυλακές κατά τη διάρκεια της προδικαστικής τους κράτησης. Ο διαχωρισμός αυτός αποσκοπεί στην αποφυγή πιθανών συγκρούσεων και εντάσεων που θα προκύψουν από τη συνύπαρξή τους. Για το σκοπό αυτό έχουν οριστεί συγκεκριμένες φυλακές, όπως αυτές της Κομοτηνής, του Μαλανδρίνου, των Γρεβενών, της Χίου, της Θεσσαλονίκης, του Κορυδαλλού, της Νιγρίτας, της Λάρισας, της Πάτρας, των Χανίων, της Κω, του Βόλου, του Ναυπλίου, των Τρικάλων, των Ιωαννίνων και του Αυλώνα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, έχουν εκφραστεί ανησυχίες για πιθανά αντίποινα από Έλληνες κρατούμενους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τρέχουσες αναφορές, δεν υπάρχουν σχέδια απομόνωσης των κατηγορουμένων από άλλους κρατούμενους. Οι περισσότερες φυλακές δεν θα στεγάσουν περισσότερους από πέντε κατηγορούμενους μαζί, με τον Κορυδαλλό και τις φυλακές μεγάλης χωρητικότητας του Αυλώνα να αποτελούν εξαιρέσεις σε αυτή τη ρύθμιση.

Οι ανακριτές «σαρώνουν» όλα τα χτυπήματα στον 29χρονο

Οι ανακριτές έχουν ζητήσει από τους αστυνομικούς που αναλύουν τα βίντεο από το σημείο των αιματηρών επεισοδίων, να τους δοθούν καρέ-καρέ όλα τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο 29χρονος. Δηλαδή θέλουν, πέρα από το φονικό χτύπημα, να αναλυθούν όλες οι επιθέσεις που δέχθηκε ο Μιχάλης.

Ειδικότερα θέλουν να εξετάσουν εάν ο άτυχος νεαρός δέχθηκε χτυπήματα είτε από ρόπαλα είτε από κάποια φωτοβολίδα έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν θα χρειαστεί να αποδώσουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, την ώρα που εξετάζεται όλο το διαθέσιμο υλικό για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Τα νέα συγκλονιστικά βίντεο

Την ίδια στιγμή, νέα συνταρακτικά βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σε ένα εκ των βίντεο, ο Κατσουρής φαίνεται να καταδιώκεται από χούλιγκαν, και μετά το πλήγμα που δέχθηκε από μαχαίρι, ενώ συνταρακτική είναι η καταγραφή των 5 λεπτών έξω από το περίπτερο μέχρι που καταρρέει.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η φονική καταδίωξη του Μιχάλη Κατσουρή

Όπως περιέγραψε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ:

Είναι 11.05 το βράδυ. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον 29χρονο Μιχάλη. Σε έναν χώρο που υπάρχουν ακόμα και μητέρες με τα μωρά τους στο καρότσι ξεκινούν επεισόδια. Στο χώρο αρχίζουν να εμφανίζονται οπαδοί της ΑΕΚ.

Αμέσως αρχίζουν να πέφτουν μολότοφ, λίγο μετά, οι οπαδοί της ΑΕΚ αρχίζουν να υποχωρούν. Μπροστά στην είσοδο της κερκίδας των επισήμων του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οπαδοί της Ντιναμό απομονώνουν έναν από αυτούς. Χτυπούν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που πέφτει στο έδαφος, τον κλωτσούν στο κεφάλι, κάποιος του φωνάζει να σταματήσουν, ο άνδρας κατορθώνει να απομακρυνθεί.

Την ίδια ώρα, ο 29χρονος Μιχάλης (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν που καταδίωκε μερίδα φίλων της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης καταδιώκεται και μετά το πλήγμα που δέχθηκε από μαχαίρι. Κάνει την εμφάνισή του στο περίπτερο δίπλα από την εκκλησία. Σπεύδει να κρυφτεί. Οι κινήσεις του δεν μαρτυρούν άνθρωπο που έχει τραυματιστεί βαριά, ενώ οι συμπλοκές μαίνονται. Στις 11.18 το βράδυ ο Μιχάλης καταρρέει, όλοι έχουν καταλάβει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ένας οπαδός της ΑΕΚ προσπαθεί να τον βοηθήσει. Το ασθενοφόρο κατορθώνει να φτάσει στο σημείο στις 11.31..

Ο 29χρονος λίγο αργότερα φαίνεται να βγάζει το κράνος που φορά και να κοιτά το αριστερό του χέρι. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διανύει τρέχοντας μια απόσταση περίπου 50 μέτρων, όπου και κρύβεται στο πίσω μέρος ενός περιπτέρου, πίσω από ένα ψυγείο με παγωτά. Είναι το σημείο όπου ο 29χρονος καταρρέει και αφήνει την τελευταία του πνοή έχοντας δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο χέρι, στον πήχη.

ειδήσεις τώραΝέα ΦιλαδέλφειαδολοφονίαχούλιγκανΑΕΚ