Δίωξη για πλημμέλημα στον οδηγό του βυτιοφόρου - Έρευνα και για τη διαχείριση της κυκλοφορίας
NewsroomΣε δίκη για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια (πλημμέλημα) παραπέμπεται, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο οδηγός του βυτιοφόρου που παραδόθηκε χθες (18/8) στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει επαρκής συντήρηση του βυτιοφόρου, καθώς φαίνεται πως η φωτιά προήλθε από μηχανολογική βλάβη.
Το όχημα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διέθετε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ΚΤΕΟ κ.λπ.).
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε, επίσης, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.
- Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος; Τα τρία σενάρια και το ασύμμετρο πλεονέκτημα της Τεχεράνης
- Στον ανακριτή ο Τσαγκαράκης: Φωτογραφίες από όσα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - 190.000 ευρώ και μόλις 7 γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά - Βροχή οι καταγγελίες
- Χαλκιδική: «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή» λέει πατέρας για το πτώμα σε βαλίτσα
- Τι θα φάμε σήμερα; 7 πανεύκολες και πεντανόστιμες ιδέες από το TikTok - Bonus, το γλυκό του λεπτού!