Ελλάδα|19.08.2023 20:49

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Ξεκίνησε από κεραυνό» λέει ο δήμαρχος - «Είμαστε σε απόγνωση» δηλώνει η αντιδήμαρχος

Newsroom

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τη μάχη για κατάσβεση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ανησυχία επικρατεί και για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή ενώ ήδη έχουν καεί σπίτια.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για οκτώ οικισμούς, που βρίσκονται στην περιοχή της Τραϊανούπολης. Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η πυρκαγιά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στο Mega ότι ξέσπασε μετά από κεραυνό εξαιτίας μπουρινιού.

Πολλές οι εστίες και οι άνεμοι πολύ ισχυροί

Από πλευράς της η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, γνωστοποίησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN πως μεγάλο μέρος του μοναστηριού του Ιωάννη του Θεολόγου έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά.

«Είναι πολλές οι εστίες και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Σε ένα χωριό στα Πεύκα έχουν καεί σπίτια. Έχει καεί το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και κάποια σπίτια στο Αετοχώρι. Αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές έχουν καεί τρία σπίτια στα Πεύκα, ενώ στο Αετοχώρι έχουν καεί κάποιες αυλές σπιτιών», δήλωσε.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είμαστε σε απόγνωση αυτή τη στιγμή γιατί ήδη σε τέσσερα σημεία έχει πολύ ισχυρή φωτιά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι ισχυρές, αλλά σε λίγο νυχτώνει», κατέληξε.

Αλεξανδρούποληφωτιά τώραφωτιάειδήσεις τώρα