Ελλάδα|19.08.2023 23:15

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Βράδυ αγωνίας για κατοίκους και πυροσβέστες - Ολονύχτια η μάχη με αναζωπυρώσεις και ισχυρούς ανέμους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (Εvros-news.gr/Eurokinissi)
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (Εvros-news.gr/Eurokinissi)
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (Εvros-news.gr/Eurokinissi)
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (Εvros-news.gr/Eurokinissi)
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (Εvros-news.gr/Eurokinissi)

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες στην Αλεξανδρούπολη, που φλέγεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το πύρινο μέτωπο απλώνεται σε εκατοντάδες μέτρα, οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και η μάχη των πυροσβεστών -προς το παρόν- άνιση.

Η νύχτα του Σαββάτου αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των αναζωπυρώσεων, που εκδηλώνονται στο μέτωπο της φωτιάς.

Δύο ενεργά μέτωπα

Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή βόρεια και ανατολικά της Αλεξανδρούπολης με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Το μέτωπο που μαίνεται στις περιοχές Αγνάντια και Ανθεια έχει κατεύθυνση προς την Αμφιτρίτη -το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη- και το Δωρικό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι άνεμοι που έχουν ένταση 8 μποφόρ, με ριπές που φθάνουν τα 9 μποφόρ προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις από Ήπειρο και Θεσσαλία

Ο οικισμός Λουτρά απειλείται από τις φλόγες την ώρα που σκαπτικά μηχανήματα του στρατού και γεωργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες σε μια προσπάθεια να προστατέψουν το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο Αετοχώρι έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ υλικές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια στον οικισμό Πεύκα.

Καθ’ οδόν προς την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματα τους από την Ήπειρο και άλλα τόσα, από τη Θεσσαλία.

Με την άφιξή τους στην περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, θα δίνουν μάχη συνολικά 158 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Στο νοσοκομείο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου, Διοικητής -ο οποίος από νωρίς το πρωί βρισκόταν στα μέτωπα που καίνε- ένιωσε έντονη αδιαθεσία που πιθανόν οφείλεται στις αναθυμιάσεις της φωτιάς.

Να σημειωθεί ότι αρκετά είναι τα περιστατικά που καταφθάνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με αναπνευστικά προβλήματα.

Αλεξανδρούποληειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώραΈβρος