Ελλάδα|22.08.2023 20:45

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2023: «Έρχεται» η προκήρυξη για 3.500 μόνιμες προσλήψεις

Newsroom

Στα «σκαριά» βρίσκεται η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πλήρωση 3.500 θέσεων για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε φορείς του ελληνικού δημοσίου, μέσα από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογή Προσωπικού έχει «ανάψει» τις μηχανές του προκειμένου να εκδοθούν, εντός του προσεχούς διαστήματος, τρεις νέες προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις υποψηφίων όλων των βαθμών εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ).

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η προκήρυξη 3ΓΒ που προβλέπεται να δημοσιευθεί εντός του Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τον Οκτώβρη, ενώ αναμένεται και η 2ΓΒ/2023 που αφορά την πλήρωση 1.565 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου και η προκήρυξη 4Κ/2023 που προβλέπει 80 μόνιμες θέσεις εργασίας σε Εθνικές Βιβλιοθήκες, στο υπουργείο Εσωτερικών, σε Μητροπόλεις και Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και άλλους φορείς της Παιδείας, χωρίς γραπτό διαγωνισμό.

Να σημειωθεί εδώ πως η πρώτη προκήρυξη του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση 141 θέσεων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (1ΓΒ/2023), έχει σταλθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και έλαβε ΦΕΚ, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τις 28 Αυγούστου, έως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Παράλληλα, στο «συρτάρι» της Αρχής παραμένει και η προκήρυξη οποία θα περιέχει τουλάχιστον 57 προσλήψεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ), θέσεις που θα καλυφθούν, επίσης, από τους επιτυχόντες της 2Γ/2022.

Πώς κατανέμονται οι 5.265 θέσεις εργασίας από τους επιτυχόντες της 2Γ/2022

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι 5.265 θέσεις κατανέμονται σε 16 υπουργεία (και τις υπηρεσίες τους), καθώς και σε Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  • Στις Ανεξάρτητες Αρχές έχουν προβλεφθεί 261 θέσεις
  • Στο υπουργείο Εργασίας έχουν προβλεφθεί 551 θέσεις
  • Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους ΟΤΑ έχουν προβλεφθεί 2.098 θέσεις
  • Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχουν προβλεφθεί 168 θέσεις

Μείνετε συντονισμένοι στο proson.gr για να μαθαίνετε έγκαιρα, αλλά κυρίως έγκυρα όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που αναμένονται το επόμενο διάστημα. 

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να διεκπεραιώσει την αίτηση σας.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ στο ΑΣΕΠ και να κάνει την ΑΙΤΗΣΗ σας.

Κάντε ΕΔΩ τις αιτήσεις σας έγκυρα και έγκαιρα μέσω του PROSON.GR

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

1. Το πιο εύκολο Proficiency στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται μαθήματα

2. Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠπροσλήψεις