Ελλάδα|24.08.2023 21:50

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Και ένατο βρέφος γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα

Newsroom

Ένα νέο μωράκι από παρένθετη μητέρα που εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών με εμπλεκόμενη κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά.

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι, το ένατο κατά σειρά μωρό που γεννιέται το τελευταίο δεκαπενθήμερο μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς υπόθεσης, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

«Εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση»

Για μία εξαιρετικά σύνθετη και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση έκανε λόγο ο Μιχάλης Μαύρος, συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, γιατρού από τα Χανιά, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Ο δικηγόρος προσέθεσε ότι, κίνητρο του εντολέα του, ήταν η υποστήριξη της γονεϊκότητας και ότι, σκοπός του είναι η ανάδειξη της πραγματικής εικόνας της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν ειναι η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

εμπορία βρεφώνειδήσεις τώραβρέφοςΧανιά