Ελλάδα|26.08.2023 20:10

Φωτιά στην Άνδρο: Συγκλονιστική μαρτυρία στο OPEN του οδηγού της υδροφόρας που κάηκε -«Νόμιζα ότι τελείωσε το άστρο μου»

Newsroom

Τις ώρες αγωνίας που έζησε κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Άνδρο περιέγραψε ο οδηγός της υδροφόρας που εγκλωβίστηκε και κάηκε.

Ο Μιχάλης Χαζάπης, ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN: «Αποχώρησα από το σημείο της φωτιάς κάποια στιγμή χωρίς να ξέρω τι γίνεται στον υπόλοιπο δρόμο και πήγαινα για ανεφοδιασμό νερού. (…) Όπως έβγαινα από τον οικισμό, είδα τη φωτιά που έκαιγε πάνω και κάτω από το δρόμο, αλλά είχε αντίθετη κατεύθυνση από εμένα. Κάποια στιγμή, μέσα σε μία ρεματιά που περνούσα, ο άνεμος έκανε έναν στροβιλισμό και όλος ο τόπος λαμπάδιασε».

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξιστορεί πως σώθηκε: «Έβαλα να κάνω όπισθεν, αλλά δεν έβλεπα τίποτα από τους καπνούς και τη θερμότητα, γιατί ένιωσα που βρισκόμουν σε έναν φούρνο. Έπεσα στο χαντάκι. Πρόλαβα κι έφυγα, γιατί για καλή μου τύχη με ακολουθούσε ένα πυροσβεστικό όχημα. Πρόλαβα και μπήκα στο πυροσβεστικό και φύγαμε με την όπισθεν».

Ο ίδιος ανέφερε πως φέρει ελαφρά εγκαύματα στα χέρια, αλλά όπως είπε: «Κάποια στιγμή νόμιζα πως τελείωσε το άστρο μου, τελείωσα».

φωτιά τώραειδήσεις τώραφωτιάΆνδρος