Ελλάδα|26.08.2023 22:10

Φωτιά τώρα: Ολονύχτια μάχη σε Έβρο και Άνδρο – Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο στη Δαδιά

Newsroom

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, με τις προσπάθειες κατάσβεσης να επικεντρώνονται στη μεγάλη φωτιά στον Έβρο που καίει εδώ και οκτώ ημέρες, καθώς επίσης και στην Άνδρο, όπου το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεχίζει την καταστροφική του πορεία.

Η φωτιά στον Έβρο

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ημέρες το 112 έστειλε SMS για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσίτερα. Δύσκολο είναι αυτό στη Λεπτοκαρυά σύμφωνα με την ΕΡΤ, ωστόσο αυτό δεν απειλεί προς ώρας το νομό Ροδόπης.

Στη Δαδιά έχουν ενισχυθεί πολύ οι δυνάμεις. Από το πρωί επιχειρούσαν πάνω από 300 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση. Ύστερα από σύσκεψη του Συντονιστικού, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε ένα «deadline» 48 ωρών, καθώς την Τρίτη αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί, μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μάχη και στην Άνδρο

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Άνδρο, όπου το θετικό της υπόθεσης είναι πως αφίχθησαν πυροσβεστικές δυνάμεις για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Οι φλόγες προς το παρόν κατακαίνε στην κορυφογραμμή, πλησιάζοντας το Άνω Γαύριο, στην περιοχή του Βιταλίου.

 

Ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν κάπως κοπάσει και το χωριό Γίδες που απειλήθηκε άμεσα και εκκενώθηκε έπειτα από SMS του 112 τελικά σώθηκε.

Οι εξελίξεις στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με το Patrisnews, οροθετήθηκε η φωτιά στο χωριό Λάσδικα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής, καίγοντας 4 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τόσο η φωτιά στους Αντιφίλιππους Καβάλας, όσο και το μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα στη Φθιώτιδα, αλλά και η πυρκαγιά στα Φάρσαλα.

Άνδροςφωτιάφωτιά τώραΈβροςειδήσεις τώρα