Ελλάδα|28.08.2023 18:46

Αργυρούπολη: Θα αλλάξει η ποινή του προπονητή τζούντο μετά το θάνατο της Όλγας; Την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα

Newsroom

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (28/08), η 41χρονη Όλγα, η οποία τον Ιανουάριο του 2022 είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 46χρονο σύντροφό της –προπονητή του τζούντο, μέσα στο σπίτι της στην Αργυρούπολη, άφησε την τελευταία της πνοή.

Από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό μέχρι σήμερα, το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας έδινε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή , ενώ είχε νοσηλευτεί και σε Κέντρο Αποκατάστασης για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ωστόσο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο Σύλλογος Εθελοντών Προασπίζω, μέσω ανάρτησης στα social media.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής της κατηγορίας του προπονητή

Ο 46χρονος προπονητής – δράστης της επίθεσης, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση τον Απρίλιο του 2022. Το δικαστήριο, μάλιστα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «καλής διαγωγής» μετά την πράξη του. Μετά τον θάνατο του θύματος, ωστόσο, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής της ποινής του.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Mega, το θέμα είναι νομικά περίπλοκο. Η μετατροπή της κατηγορίας, σε ανθρωποκτονία, ή και αλλαγή της ποινής, μπορεί να γίνει μόνο στο Εφετείο, και μετά την σχετική εισήγηση, είτε του εισαγγελέα, είτε της οικογένειας του θύματος. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να αποδειχθεί ότι, ο θάνατος της 41χρονης, οφείλεται στα βάναυσα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η γυναίκα κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η ανάρτηση του συλλόγου

«Μόλις το πληροφορηθήκαμε και έτσι ….. μια εβδομάδα ξεκινά δυστυχώς με ανείπωτη θλίψη – ιδιαίτερα για την οικογενεια της συνδημότισσάς και φίλης Όλγας!

Θυμάστε εκείνο το κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα ως σάκος του καράτε στην Αργυρούπολη απο τον (δηθεν) Άνθρωπο της ….. και δάσκαλο καράτε

Τελικά φαίνεται πως η στήριξη μας & η Αγάπη μας δεν ήταν αρκετή για να υπερκεράσει το μίσος και τα θανατηφόρα κτυπήματα του !!!

Σήμερα μια ακόμη νέα συνάνθρωπός μας φεύγει από την βίαιη συμπεριφορά του ανθρώπου που νόμισε πως την Αγαπά

Σαν κοινωνία έχουμε & ας ψάξουμε τις ευθύνες μας και ως προσωπικότητες ας θεραπεύσουμε επιτέλους το υποσυνείδητο μας από εγωισμούς & ακραίες συμπεριφορές –
γιατι η Ζωή είναι Ανεκτίμητη !

Καλό σου ταξίδι Ολγα !!!

ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ !!!». 

 

θάνατοςενδοοικογενειακή βίαπροπονητήςανθρωποκτονίαΑργυρούποληειδήσεις τώραέμφυλη βία