Ελλάδα|29.08.2023 09:18

Εκατοντάδες ζώα σώθηκαν από εθελοντές στις φωτιές - «Ήταν πολύ σοβαρά περιστατικά, με μεγάλα εγκαύματα»

Newsroom

Εκατοντάδες Ζώα σώθηκαν από εθελοντές μέσα από τις φλόγες στην περιοχή της Πάρνηθας. Κάποια από αυτά γεννήθηκαν αδέσποτα ενώ ορισμένα άλλα αφέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους όταν εκείνοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στους οικισμούς που εκκενώθηκαν.

Οι εθελοντές, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, την ώρα που είχαν ριχτεί στις φλόγες,  κατάφεραν να απεγκλωβίοσυν αυτές τις ψυχές, οι οποίες αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις Γαλατσίου, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί από τον  Δήμο για τον σκοπό αυτό.

«Υποδεχόμαστε ζώα από τις πυρόπληκτες περιοχές. Παρέχουμε πρώτες βοήθειες Παρέχουμε μία ολοκληρωμένη φροντίδα σε νοσοκομείο όπου απαιτείται», είπε στο OPEN μέλος της ΜΚΟ Dog's Voice, που προσφέρει την βοήθειά της στα ζωάκια.

Σκύλοι και γάτες κάθε ηλικίας δέχονται τη φροντίδα από εθελοντές και κτηνιάτρους στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων της Μη Κερδοσκοπικής Οργλανωσης Dog' s Voice σε συνεργασία με την εθελοντική δράση κτηνιάτρων Ελλάδος. Κτηνίατροι περιποιούνται τα εγκαύματα και τις πληγές τους, ενώ παράλληλα τα εμβολιάζουν, τα καθαρίζουν.

«Σε σύγκριση με την πυρκαγιά του Ιουλίου τα ζώα που ήρθαν τώρα ήταν πολύ πιο σοβαρά τα περιστατικά. Με Εγκαύματα μεγάλα τσοπανόσκυλα που το τρίχωμα τους τους έσωσε, είχε καεί το τρίχωμα και όχι το δέρμα ευτυχώς βέβαια στις πατούσες καθημερινές αλλαγές γιατί έχουν καεί εκεί που δεν έχει τρίχωμα δηλαδή στη μύτη», δήλωσε ο πρόεδρος των εθελοντών κτηνιάτρων Γιάννης Μπράτσος.

Πολλοί κάτοικοι στην Φυλή φροντίζουν εδώ και πολλά χρόνια τα αδέσποτα της γειτονιάς, όπως η κυρία Φριδερίκη που έσωσε όσα μπόρεσε και όλες αυτές τις ημέρες αναζητούσε και τα υπόλοιπα. «Γρήγορα γρήγορα καιγόσαστε, εγώ έλεγα δεν φεύγω άμα δε θες δεν πάρω τα σκυλιά. Ευτυχώς βρήκα κοντά μου τέσσερα τα βούτηξα μέσα στο αμάξι. 10 έχω έξω από το σπίτι μου», είπε στο OPEN και στη Μαίρη Γύγου η κάτοικος της περιοχής.

Εκατοντάδες τα πυρόπληκτα ζώα στον σταθμό στο Γαλάτσι

Από την Τρίτη έχουν μεταφερθεί τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων  στο Γαλάτσι  259 ζώα ανάμεσα τους 45 γάτες, ενώ αυτή τη στιγμή 86 ζωάκια έχουν παραμείνει στον χώρο και να ζητούν ένα μόνιμο σπίτι.

«Καταγράφουμε τα ζώα προκειμένου είτε να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους είτε με ανθρώπους που τα φρόντισα εκεί που ζούσαν Είτε επιβεβαιωθούν ως αδέσποτα και να προωθηθούν σε υπεύθυνης υιοθεσίες», υπογράμμισε εθελόντρια στο OPEN.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ, πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και να προσφέρουν μία τεράστια αγκαλιά σε αυτά τα πλάσματα, υιοθετώντας αυτά τα πλάσματα που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

ζώαεθελοντέςπυρόπληκτοιειδήσεις τώραφωτιές