Ελλάδα|29.08.2023 14:36

«Σου ετοιμάζω την κάσα»: Ακραίες απειλές σε αστυνομικούς από τον εκβιαστή αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ - Οι καταγγελίες που «ξετύλιξαν» την υπόθεση

Newsroom

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν την δράση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται πως εκβίαζε επιχειρηματίες. Όπως γίνεται γνωστό, η δικογραφία του περιλαμβάνει διάφορα αδικήματα, ανάμεσα στο οποία περιλαμβάνεται και εκείνο της αντίστασης κατά των Αρχών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος έβριζε τους αστυνομικούς των Αδιάφθορων ενώ και τους απείλησε όταν εκείνος και ο γιος του είχαν ήδη παραλάβει τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

«Σου ετοιμάζω την κάσα» είπε σε συνάδελφό του

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ είπε σε αστυνομικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ***** και θα σε γ***** και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες, σου ετοιμάζω την κάσα».

Αυτές τις φράσεις δεν άκουσαν μόνο οι αστυνομικοί που είχαν πάει να τον συλλάβουν αλλά και ο δικαστικός λειτουργός που βρισκόταν εκεί για να εποπτεύει τη διαδικασία της σύλληψης.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» - Οι καταγγελίες

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από καταγγελία γυναίκας στην Κρήτη, από την οποία ο κατηγορούμενος ζητούσε εκβιαστικά 30.000 ευρώ τον χρόνο για να μην πάει ο ίδιος να «χτυπήσει» σε δημοπρασία την καντίνα της και η γυναίκα μείνει χωρίς δουλειά.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται και άλλα στοιχεία για τη δράση του κατηγορούμενου: Πρώην δικηγόρος του νησιού, που αισθανόταν πως απειλούταν από κάποιους, είχε απευθυνθεί στον αστυνομικό για να τον προστατεύσει και εκείνος αρχικά τού δήλωσε πως θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Άρχισε, όμως, να του ζητάει χρήματα για να το κάνει. Κάποια στιγμή, ωστόσο, αφού ο δράστης είχε ήδη πάρει 120.000 ευρώ, ο πρώην δικηγόρος δεν είχε άλλα χρήματα και είπε στον κατηγορούμενο:

«Δευτέρα πρωί, 9:00 η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε, να μην τα λέμε από το τηλέφωνο. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά. Είχαμε συμφωνήσει 52.000 ευρώ και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά. Ε, σκεφτείτε ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του».

Υπάρχει, παράλληλα, καταγγελία οδηγού στον οποίο είχε βεβαιωθεί τροχονομική παράβαση 700 ευρώ και ο αστυνομικός τού ζήτησε 300 ευρώ για να σβήσει την κλήση.

ΚρήτηΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραεκβιασμόςαξιωματικός