Ελλάδα|30.08.2023 11:57

Χανιά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του 53χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για χρηματισμό

Newsroom

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων ο 29χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον 53χρονο πατέρα του, αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, στα Χανιά, για την υπόθεση του χρηματισμού.

Και οι δύο, οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο53χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Πέμπτη, ενώ ο 29χρονος ολοκλήρωσε τη διαδικασία.

Μετά την απολογία του ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αναφέρει το cretalive.gr.

Σε βάρος των δύο ανδρών εκτός από την ΕΔΕ έχει τεθεί και το μέτρο της διοικητικής διαθεσιμότητας.

Την Δευτέρα ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον αστυνομικό: Εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο γιος του κατηγορείται για συνέργεια

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ έχει διατεθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

«Να μην υποφέρουν περισσότεροι»

Ένα από τα θύματα του αστυνομικού, που κατηγορείται πως εκβίαζε καταστηματάρχες στην Κρήτη, περιγράφει τι βίωσε και μιλάει για το πώς κατάφερε να νικήσει τον φόβο και να βοηθήσει τους αδιάφθορους να οδηγήσουν τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ στη Δικαιοσύνη.

«Θα ήθελα να τους πω να μην φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς, να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε στο Star η γυναίκα που έπεσε θύμα του κατηγορούμενου και διηγήθηκε τη δική της ιστορία:

«Σε έναν διαγωνισμό, δημοτικό, πλειοδοτικό, είχε έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ».

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι εκβίασε τέσσερα άτομα, ενώ πήρε χρήματα και από έναν οδηγός φορτηγού, προκειμένου να του σβήσει μια κλήση της τροχαίας.

Απέσπασε 120.000 ευρώ από δικηγόρο για προστασία 

Ένας δικηγόρος που δεχόταν απειλές από πρώην πελάτη του, είχε απευθυνθεί στον συγκεκριμένο αξιωματικό, ο οποίος υποσχόμενος ότι θα του παρέχει προστασία, του απέσπασε σε βάθος τριετίας 120.000 ευρώ.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει καταγραφεί ακούγεται να λέει ο δικηγόρος απευθυνόμενος στον αστυνομικό: «Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο…. Κύριε Ν. μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω». «Πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις», απαντάει ο αστυνομικός, με τον δικηγόρο να παραπονιέται στη συνέχεια ότι έχει καταστραφεί οικονομικά. «Κύριε έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα…. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά… Κύριε είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά… Ε σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του. Σκεφτείτε την απελπισία του».

Ήθελε να αρπάξει το σπίτι γυναίκας 

Ακόμη ένα θύμα του ήταν μία γυναίκα της οποίας κάηκε το σπίτι, το οποίο εκμεταλλευόταν οικονομικά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η γυναίκα αποφάσισε με τα λιγοστά χρήματα που είχε να το φτιάξει ξανά για να το μισθώνει πάλι μέσω της πλατφόρμας. Ο αστυνομικός φέρεται να της προκαλούσε συνεχώς προβλήματα με καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών με στόχο να της πάρει το σπίτι μισοτιμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Η έρευνα σε βάρος του συνεχίζεται και για πλήθος υποθέσεων χρηματισμού με την υπόσχεση ακύρωσης κλήσεων της Τροχαίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ αύριο Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί μαζί με τον γιο του στον αρμόδιο Ανακριτή για την απολογία του.

Όπως έγινε γνωστό, τελικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ίδιος και ο γιος του. 

ΧανιάαστυνομικόςχρηματισμόςΚρήτηειδήσεις τώρα