Ελλάδα|01.09.2023 16:39

Eύβοια: Τουλάχιστον 10 αγριογούρουνα κάνουν τη βόλτα τους σε κεντρικούς δρόμους και σκορπίζουν τον πανικό

Newsroom

Τουλάχιστον 10 αγριογούρουνα, σύμφωνα με τις αναφορές των πολιτών, κάνουν, τις τελευταίες μέρες, τις βόλτες τους στους δρόμους της Εύβοιας.

Αρχικά, η παρουσία των ζώων έγινε αντιληπτή στην οδό Αλυκής, στον δρόμο που βγαίνει στην παραλία, στα λεγόμενα φιστίκια του Λεωνίδα ενώ, σύμφωνα με το evima.gr, που επικαλείται μαρτυρίες αγροτών και παραγωγών της περιοχής, η κίνηση των αγριογούρουνων στη Βόρεια Εύβοια είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί προς αποφυγή ατυχημάτων. Τα ζώα, στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή, με έναν πέρασμα και μόνο, καταστρέφουν ολόκληρες σοδειές αλλά και χωράφια.

Μπορούν να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους

Τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα φτάνουν τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος ενώ πολλές φορές ξεπερνούν τα 250 κιλά. Έχουν πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή τους είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνονται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δε βλέπουν χρώματα.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό ζώο και όταν τρέχει μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 km/h παρασύροντας τα πάντα στο διάβα του ενώ τα αυτιά του είναι σχετικά μεγάλα, τα οποία κινεί συνεχώς για να συλλάβει και τον πιο ανεπαίσθητο ήχο. Τέλος, η μύτη τους έχει μακριά κατάληξη η οποία του επιτρέπει με τη βοήθεια των δοντιών του να σκάβει προς αναζήτηση τροφής

αγριογούρουναΕύβοιαειδήσεις τώρα