Έφτασε στα σπίτια η φωτιά στη Σταμάτα: Μάχη από εναέριες και επίγειες δυνάμεις
NewsroomΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Σταμάτα, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.
Σύμφωνα με το OPEN οι φλόγες έχουν κάψει ήδη τις αυλές των σπιτιών στην περιοχή Εύξεινος Πόντος, ενώ δίνεται μάχη για να μην περάσουν το σημείο και φτάσουν και σε άλλα σπίτια που βρίσκονται κοντά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στις οδούς Παπανικολή και Μικράς Ασίας και για την κατάσβεσή της μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Πριν από λίγο, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σταμάτας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Σταμάτας, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».
- Μία ανάσα από την Κρήτη έγινε η ουκρανική επίθεση σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους» στόλου - Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Μεγάλες ζημιές υπέστη το ασθενοφόρο που έπεσε στην κλούβα της ΕΛΑΣ - Πώς οι ασθενείς γλίτωσαν τα χειρότερα
- Φρίκη στη Γερμανία: 61χρονος βίαζε τη ναρκωμένη σύζυγό του και στη συνέχεια αναρτούσε βίντεο στο διαδίκτυο
- Εξώδικο του ιδιοκτήτη του Fever στον Γιώργο Μαζωνάκη μετά τις κατηγορίες για οικονομικά οφέλη - Τι καταγγέλλει και τι ζητά