Ελλάδα|08.09.2023 08:20

Πειραιάς: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη - Τον αποχαιρετά η Κρήτη - Τι θα δείξει το «μαύρο κουτί» του Blue Horizon

Newsroom

Σήμερα, Παρασκευή συγγενείς και φίλοι στο Ηράκλειο Κρήτης θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Blue Horizon, όταν τον έσπρωξαν στο λιμάνι του Πειραιά από τον κατεβασμένο καταπέλτη του πλοίου, όσο αυτό πραγματοποιούσε τον απόπλου. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι.

Η σορός του 36χρονου μεταφέρθηκε χτες, Πέμπτη με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το «μαύρο κουτί» του Blue Horizon

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται από την Πέμπτη το αποκαλούμενο «μαύρο κουτί» του Blue Horizon, το σύστημα καταγραφής ταξιδιού (VDR), το οποίο είναι εγκατεστημένο στη γέφυρα του πλοίου και σε αυτό εμπεριέχονται συνομιλίες, ενδοεπικοινωνίες μέσω VHF και άλλες κρίσιμες  πληροφορίες.

Εκτιμάται ότι η εξαγωγή των δεδομένων, διαδικασία  που έγινε παρουσία λιμενικών και τεχνικών ασφαλείας, θα «φωτίσει» καίριες πτυχές αυτής της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονίας σε τρία από τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Ο ύπαρχος του πλοίου, καθώς και τα δύο μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό και δεν αντέδρασαν κατηγορούνται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ενώ, ο καπετάνιος του πλοίου, επίσης συλληφθείς, κατηγορείται για το κακούργημα της παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι της Blue Star Ferries ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις απολογίες τους αύριο, Σάββατο (09/09).

Κρήτηκηδείαπλοίοειδήσεις τώραλιμάνι Πειραιά